مقایسه ریخت سنجی هندسی سه جمعیت از سبیل ماهی بین النهرین (Barilius mesopotamicus Berg, ۱۹۳۲) در حوضه رودخانه جراحی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEJ-9-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قربانی رنجبری

Department of Natural Resources (Fisheries Division), Isfahan University of Technology, Isfahan ۵۴۱۵۶-۸۳۱۱۱, Iran

یزدان کیوانی

Department of Natural Resources (Fisheries Division), Isfahan University of Technology, Isfahan ۵۴۱۵۶-۸۳۱۱۱, Iran

چکیده

در مطالعه حاضر به مقایسه ریخت سنجی هندسی جمعیت های سبیل ماهی بین النهرین، Barilius mesopotamicus، یکی از کپور ماهیان بومی حوضه رودخانه جراحی، پرداخته شد. به این منظور سه جمعیت از حوضه جراحی شامل ۱۶۶ قطعه سبیل ماهی از رودخانه های زردماشین، اعلا و شاخه اصلی رود جراحی نمونه برداری شد. نمونه ها پس از بیهوشی در محلول گل میخک ۱٪ و تثبیت در فرمالین ۱۰٪ به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس از سمت چپ و سطح جانبی نمونه ها عکس برداری شد و ۱۵ لندمارک با استفاده از نرم افزار Tpsdig۲ بر روی تصاویر دوبعدی قرار داده شدند. داده های حاصل پس از آنالیز پروکراست، با روش های آماری چندمتغیره PCA، CVA و آنالیز خوشه ای تحلیل شدند. مقایسه ریخت سنجی هندسی جمعیت ها اختلاف معناداری در بین رودخانه های مورد مطالعه نشان داد که ناشی از تفاوت در اندازه و شکل سر، ارتفاع بدن و طول ساقه دمی بود. آنالیز چندمتغیره کانونی جمعیت رود جراحی را کاملا از دو جمعیت دیگر جدا کرد. همچنین جمعیت های زردماشین و اعلا همپوشانی کمی نشان دادند. آنالیز خوشه ای نیز دو جمعیت زردماشین و اعلا را در یک خوشه گروه بندی کرد که نشان دهنده شباهت بیشتر این دو جمعیت به هم می باشد.

کلیدواژه ها

Cluster analysis, Cyprinidae, Jarrahi basin, Procrustes analysis, آنالیز پروکراست, آنالیز خوشه ای, حوضه جراحی, کپورماهیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.