بررسی ارتباط بافت بستر با تراکم ماکروبنتوزها در سواحل استان هرمزگان، خلیج فارس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 9، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JAEJ-9-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
Iranian Fisheries Science Research Institute – Persian Gulf and Oman Sea Ecology Research Center
Iranian Fisheries Science Research Institute – Persian Gulf and Oman Sea Ecology Research Center
Iranian Fisheries Science Research Institute – Persian Gulf and Oman Sea Ecology Research Center
چکیده
مطالعه ی حاضر با هدف دست یابی به ترکیب رسوبات سواحل استان هرمزگان و رابطه ی آن با تراکم ماکروبنتوزها انجام گردید. بدین منظور نمونه برداری از فروردین ماه ۱۳۹۱ لغایت فروردین ماه ۱۳۹۲ به صورت ماهانه در چهار فصل از سال توسط گرب ون وین با سطح مقطع ۰۴/۰ مترمربع و سه تکرار، انجام پذیرفت. مناطق نمونه برداری شامل سواحل بندرعباس، جاسک و بندرلنگه بودند. آنالیزها نشان داد که غالب بافت بستر سواحل بندرعباس عمدتا ذرات سیلت و در بندر جاسک و بندرلنگه ذرات ماسه بودند. نتایج بررسی اطلاعات نشان داد که بین تراکم کل ماکروبنتوزها و درصد ذرات سیلت در سطح ۰۱/۰ < P ارتباط عکس وجود دارد، درحالی که بین تراکم کل ماکروبنتوزها و درصد ذرات ماسه در سطح ۰۵/۰ < P ارتباط مستقیمی وجود دارد. بررسی نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین تراکم کل ماکروبنتوزها و درصد ذرات سیلتی ارتباط معنی دار و معکوسی در سطح احتمال ۹۹ درصد وجود دارد (۰۱/۰ < P) درحالی که بین درصد ذرات ماسه ای و تراکم کل ماکروبنتوز ها در سطح احتمال ۹۵ درصد یک ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد (۰۵/۰ < P). همچنین نتایج حاصل از محاسبات ضرایب همبستگی هیچ گونه ارتباط معنی داری بین تراکم ماکروبنتوزها و میزان مواد آلی کل را نشان نداده است؛ بنابراین با توجه به عدم وجود همبستگی بین تراکم ماکروبنتوزها و میزان مواد آلی کل، نمی توان به طور قطع ارتباطی بین مواد آلی و تجمع ماکروبنتوزها یافت.کلیدواژه ها
Jask, Hormozgan, Sediments, Macrobenthos, جاسک, رسوبات, ماکروبنتوز, هرمزگاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.