بررسی عملکرد پوشش نانو الیاف نقره در کاهش بیوفولینگ قفس های پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان سد ایوشان خرم آباد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEJ-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رادفر

Young Researchers and Elites Club, Islamic Azad University, Mashhad Branch, Mashhad, Iran.

محسن صفائی

Department of Fisheries, University of Hormozgan, Bandar Abbas

سعید گرگین

Department of Production and exploitation of aquaculture, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan

همیرا آگاه

Department of Marine Biology, Iranian National Institute for Oceanography and Atmospheric Science, Tehran

غلامرضا رفیعی

Department of Fisheries, College of Agriculture and Natural Resources, Tehran

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثر پوشش نانو نقره در کاهش جمعیت موجودات نشست کننده زیستی در قفس های پرورش ماهیان قزل آلای رنگین کمان در سد ایوشان خرم آباد از زمستان ۱۳۹۵ الی پاییز ۱۳۹۶ انجام شد. تورها بر اساس روش رمق کشی خاصیت ضد باکتری بر آن ها اعمال شد. به منظور بررسی میزان زی توده و ترکیب گروه های موجودات نشست کننده زیستی، نمونه ها، از پانل های توری (۰۶۲۵/۰ مترمربع) متصل شده به چهارچوبPVC ، مستقر در عمق یک متری کنار قفس های پرورش ماهی جداسازی شدند و وزن تر آن ها اندازه گیری شد، سپس با استفاده از کلید های شناسایی معتبر شناسایی گردید. در این مطالعه ۳ جنس از جلبک سبز و دیاتوم شناسایی شدند. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل (DCA) و تحلیل همبستگی پیرسون اکسیژن محلول، اسیدیته و دما از جمله فاکتورهای موثر بر درصد فراوانی خانواده ی Tetrasporaceae، وزن تر و درصد پوشش جلبکی در پانل شاهد بودند. در پانل تیمار نانو نقره تمام فصول، موجودات نشست کننده زیستی رسوب نکرد؛ به عبارتی پوشش نانو نقره می تواند به مدت ۳ ماه اثر حفاظتی از رسوب موجودات نشست کننده زیستی داشته باشد. نانو نقره فضاهای زنجیره پلیمری پلی آمید را اشغال می کند و با جفت الکترون های تک نیتروژن ارتباط قوی برقرار می کند، از این رو یک مجموعه هماهنگ شکل می گیرد.

کلیدواژه ها

Freshwater, Biofouling, Fish Cage, rainbow trout, Nanosilver, آب شیرین, بیو فولینگ ها, پرورش ماهی, قزل آلا, نانو نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.