CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه محتوای پلی هیدروکسی بوتیرات تولید شده توسط Spirulina sp. در شرایط کشت اتوتروفی، هتروتروفی و میکسوتروفی

عنوان مقاله: مقایسه محتوای پلی هیدروکسی بوتیرات تولید شده توسط Spirulina sp. در شرایط کشت اتوتروفی، هتروتروفی و میکسوتروفی
شناسه ملی مقاله: JR_JAEJ-9-1_010
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

طاهره نوبخت پرشکوه - Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht
اکبر نورسته نیا - Department of Marine Sciences, Caspian Sea Basin Research Center, University of Guilan, Rasht
فاطمه مرادی - Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht

خلاصه مقاله:
پلی هیدروکسی بوتیرات یکی از انواع ترکیبات زیست تخریب پذیر است که توسط سیانوباکتریSpirulina sp.  تولید می شود. در این مطالعه سیانوباکتری Spirulina sp. جداسازی شده از مخازن آبی استان گیلان به مدت ۲۰ روز در محیط کشتZarruok  تحت شرایط اتوتروف، میکسوتروف و هتروتروف کشت داده شد و مورد بررسی قرار گرفت. استخراج پلی هیدروکسی بوتیرات با استفاده از حلال کلروفرم متانول صورت پذیرفت. جهت بررسی کیفی از رنگ آمیزی با سودان سیاه و روش FTIR استفاده شد و کروماتوگرافی گازی (GC) به منظور بررسی کمی مورد استفاده قرار گرفت. گرانول های پلی هیدروکسی بوتیرات درون سلول های Spirulina sp. کشت یافته در هر سه محیط اتوتروف، میکسوتروف و هتروتروف به صورت لکه های سیاه مشاهده شد. طیف جذبی FTIR نیز حضور پلی هیدروکسی بوتیرات جدا شده ازاسپیرولینا را تائید کرد. غلظت پلی هیدروکسی بوتیرات در شرایط اتوتروف، میکسوتروف و هتروتروف با توجه به کروماتوگرام حاصل از GC به ترتیب ۴۱۴/۰، ۷۹۴/۰ و ۸۱۶/۰ میکروگرم بر لیتر به دست آمد. نتایج به دست آمده نشان می دهد، محیط کشت هتروتروف نسبت به دو محیط دیگر برای تجمع پلی هیدرروکسی بوتیرات مناسب تر است.

کلمات کلیدی:
autotrophy, biodegradable plastics, heterotrophy, mixotrophy, Spirulina sp, اتوتروفی, زیست تخریب پذیر, میکسوتروفی, هتروتروفی, Spirulina sp.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1883352/