بررسی مطلوبیت زیستگاهی گیاه مهاجم سنبل آبی (Eichhornia crassipes Mart. Solms) در برخی از اکوسیستم های حوضه آبریز تالاب انزلی با استفاده از مدل خطی تعمیم یافته
محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAEJ-9-4_002
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1402
چکیده مقاله:
سنبل آبی (Eichhornia crassipes) یک گیاه آبزی شناور آزاد است که جزو ۱۰۰ گونه مهاجم خطرناک در جهان شناخته می شود. در این پژوهش، برای مطالعه مطلوبیت زیستگاهی گیاه مهاجم سنبل آبی، ۱۰ ایستگاه از قسمت های مختلف حوضه آبریز تالاب انزلی انتخاب گردید.۱۲۰ داده زیستی (۶۰ نمونه حضور و ۶۰ نمونه عدم حضور سنبل آبی) و عوامل محیطی (۱۲ متغیر فیزیکی- شیمیایی و ساختاری) به صورت ماهیانه در بازه زمانی یک سال در هرکدام از ایستگاه ها نمونه برداری گردید. نتایج آزمون من- ویتنی (Mann-Whitney U test) نشان داد که به غیر از درجه حرارت آب و هوا (p> ۰.۰۵ برای هر دو متغیر)، اختلاف معنی داری در بین سایر متغیرها (اسیدیته، نیترات، ارتوفسفات، هدایت الکتریکی، شوری، عمق آب، سرعت جریان آب، اکسیژن محلول، میزان کدورت و بیکربنات) با حضور و عدم حضور گیاه سنبل آبی وجود داشته است (p< ۰.۰۱ برای همه متغیرها). نتایج مدل خطی تعمیم یافته (GLM) نیز نشان داد به استثنای درجه حرارت آب و هوا در بین سایر عوامل، اختلاف معنی داری بین روند احتمال حضور و عدم حضور گیاه در ایستگاه های نمونه برداری با کل ۱۰ متغیر وجود داشته است (p< ۰.۰۱ برای همه متغیرها).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رحمت زرکامی
۱University of Guilan, Faculty of Natural Resources, Department of Environment science, Sowmeh Sara, I.R. of Iran
جوانه اسفندی سرافراز
University of Guilan, Faculty of Natural Resources, Department of Environment science, Sowmeh Sara, I.R. of Iran
اکبر میغی
Environmental Protection Agency, Rezvanshahr
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :