بررسی و تحلیل وقفنامه ای از آستان قدس رضوی در عصر تیموری (وقفنامه خواجه جلال الدین احمد استرآبادی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات اسنادی و آرشیوی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_DOCS-2-1_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 113
نویسندگان
دکتری تاریخ ایران دوره اسلامی، پژوهشگر و مدیر گروه فرهنگ و هنر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، مشهد، ایران
چکیده
یکی از معدود اسناد به جای مانده از موقوفات آستان قدس رضوی در دوره تیموری، رونوشت وقفنامه ای از جلال الدین احمد استرآبادی است. در این وقف نامه که در سفینه ای تاریخی-ادبی از قرن نهم و اوایل قرن دهم هجری قمری درج شده، واقف یک تکیه و حمامی را در استرآباد وقف بر روشنایی حرم رضوی و فقرای مسلمین نموده است. یافته های پژوهش نشان میدهد واقف و متولیان از متمولان و صاحب منصبان شیعی و از سادات استرآباد در دوره تیموری و اوایل صفوی بوده و منطقه استرآباد در این دوران از مهم ترین مراکز شیعی محسوب می گردیده و عالمان و بزرگانی از آنجا در حرم رضوی خدمت میکرده اند. املاک این وقف نامه به جهت گسترش شهر استرآباد در ادوار بعد جزو محلات آن شهر شده است. همچنین با توجه به گسترش حرم و ازدیاد زوار، یکی از نیازهای حرم تامین روشنایی و کمک به زوار بوده است.کلیدواژه ها
تیموریان, آستان قدس رضوی, موقوفات, استرآباد, ساداتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.