مقایسه وضعیت سلامت روان در زنان با بارداری خواسته و ناخواسته در شهر همدان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-27-2_002
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: بارداری ناخواسته این دوران را با ترس، نگرانی و اضطراب بیشتر همراه کرده است و مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می کند. هدف این پژوهش مقایسه وضعیت سلامت روان بین دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته در زنان باردار زیر پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان در سال ۱۳۹۵ است.
روش کار: این پژوهش مقایسه ای از نوع مورد شاهدی و جامعه آماری آن همه زنان بارداری بود که در سال ۱۳۹۵ به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل ۱۴۰ نفر بود که به صورت در دسترس در دو گروه ( ۷۰ زن با بارداری خواسته و ۷۰ زن با بارداری ناخواسته) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت روانی SCL-۹۰R استفاده و داده های جمع آوری شده با آمار توصیفی، آزمون t- استیودنت دو گروه مستقل و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. برای این منظور از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ در سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان می دهد بین نمرات وسواس جبری، افکار پارانوئیدی، شکایت های جسمانی، حساسیت بین فردی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی و نمرات روان پریشی در دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت معنی داری وجود دارد (۰/۰۰۱>P)، اما بین نمره افسردگی در دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت معنی داری وجود ندارد (۰۵/P>۰).
نتیجه گیری: استفاده از ابزارهای غربالگری برای تشخیص مشکلات روانی، مشاوره و حمایت های روانی از این زنان در کنار مراقبت های معمول در دوره بارداری و پس از زایمان تاکید می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه شبیری
Professor, Department of Midwifery, Mother and Child Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
پرستو آهنگ پور
Msc., Department of Midwifery, Student Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
پریسا پارسا
Associate Professor, Department of Mother and Child Care, Chronic Diseases Home Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
سعید یزدی راوندی
PhD, Behavioral Disorders and Substance Abuse Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :