خلاصه ای از شاخص های دوره بندی در ادبیات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه آفاق علوم انسانی، دوره: 7، شماره: 72
  • کد COI اختصاصی: JR_HSPR-7-72_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباس پور

دانشجوی دکترای رشته ادبیات فارسی، مسئول گروه های آموزشی آموزش و پرورش منطقه ۱۸ تهران

چکیده

طبقه بندی اطلاعات تاریخی در گذر زمان، یکی از مهم ترین کارهای تاریخ نگاری می باشد زیرا ذهن بشر قادر به بررسی جریان تاریخ به صورت مستمر و مداوم نیست به همین دلیل آن را دسته بندی می کند . این تحقیق که در پی بررسی اجمالی شاخص های دوره بندی در ادبیات است و به روش توصیفی – تحلیلی و کتابخانه ای صورت پذیرفت به این نتیجه رسید که هر عصری، بر اساس آگاهی و شناخت خود، افق فکر ویژه ی خود را دارد و از این رو، از پدیده های پیرامون خود نیز انتظارات ویژه ای دارد. به همین صورت، از اثر ادبی هم در این افق انتظارات ویژه ای هست که از آن به افق انتظارات تعبیر می شود.دوره بندی می کوشد به خوانندگان اثر ادبی کمک کند تا به افق انتظارات دوره ای که اثر در آن خلق شده، دست یابند و با تلفیق آن با افق انتظارات معاصر، به خوانش اثر توفیق یابند؛ دوره ها در قلمرو زمان حال، از گذشته ، تصویری دگرگونه فراهم می کنند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.