کاربرد روشJH در طبقه بندی توده سنگ تونل انتقال آب بهشت آباد و مقایسه آن با سایر روش های کلاسیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر رحمتی

کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی اصفهان،

منوچهر صانعی

کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی اصفهان

لهراسب فرامرزی

استادیار مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی اصفهان،

چکیده

امروزه مطالعات گسترده ای جهت ارائه طرحی مناسب در نگهداری فضاهای زیرزمینی انجام می گیرد. نتایج نشان می دهد که روش مناسب علاوه بر ایمن بودن بایستی از نظر اقتصادی نیز معقول باشد.طبقه بندی مهندسی توده های سنگی در مرحلهامکان پذیری و طراحی اولیه یک پروژه، که اطلاعات کمی در رابطه با خواص ژئوتکنیکی توده های سنگی، وضعیت تنش و مشخصات هیدرولیکی در دسترس می باشد، می تواند مفید باشد. هدف اصلی استفاده از یکسیستم طبقه بندی این است کهبتوان پارامترهایی را دسته بندی کرده و با استفاده از نتایج آنها، به ماهیت رفتار توده سنگ پی برد. یکی از روش های طبقه بندی مهندسی سنگ(Japan Highway corporation) JH می باشد که توسط متخصصین تونلزنی در ژاپن توسعه داده شده و این روش برای تونل سازی در سازند های مختلف کاربرد موفقیت آمیز داشته است.در این تحقیق با استفاده از اطلاعاتژئومکانیکی تونل انتقال آب بهشت آباد، توده سنگ تونل با روشJH طبقه بندی شد و سپس این روش با روش های طبقهبندیRMR وQ مقایسه گردید و در نهایت مشخصشد که این روش همخوانی خوبی با روشطبقه بندی فوق دارد

کلیدواژه ها

طبقه بندی توده سنگ،روش طبقه بندی Q،RMR،JH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.