مدلسازی اثر حفر تونل بر سازه های سطحی - مطالعه موردی خط 7 مترو تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی امیرخانلو

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

جواد غلام نژاد

دانشیار مهندسی معدن، دانشکده فنی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

جواد احمدی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ بخش مترو خط ۷، شرکت مهندسی سپاسد

چکیده

برآورد نشست های سطحی زمین از مهمترین اصول طراحی تونل های کم عمق شهری می باشد که با بررسی این مسأله میتوان از بروز آسیبهای وارده به سازهها جلوگیری نمود. برای آنالیز نشست سازه و پایداری تونل، از نرم افزارFLAC 3Dدر مدلسازی سه بعدی که برای شبیهسازی حفاری تونل به روش سپری، از روش مرحله به مرحله استفاده شده است. برای بدست آوردن مقدار نشست سازه، چند نقطه از روی شالوده به عنوان نقاط ناظر انتخاب شدحفاری تونل با گام پیشروی 1/5متر تا زمانی ادامه یافت که پیشروی تونل دیگر تأثیری برروی جابجایی نقطه مورد نظر نداشته باشد. با اجرای مدل، مقدار نشست برای نقاط محاسباتی مختلف، حداکثر 16/6میلیمتر بدست آمد. پس از 17 میلیمتر / حفاری تونل، ابزاربندی در نقاط مختلف بر روی شالوده سازه نصب شد و بیشترین مقدار نشست، 17/5میلیمترمشاهده شد. با توجه به حداکثر مقدار نشست مجاز 20 میلیمتر برای سازهها، نشست به دست آمده از هر دو روش برای سازه، در محدوده مجاز قرار گرفته است

کلیدواژه ها

نشست، تونل شهری، ابزاربندی FLAC 3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.