نقش استانداردها در تجارت جهانی
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
- کد COI اختصاصی: CIMRDC06_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2392
نویسندگان
رئیس گروه ارتباطات علمی دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو
چکیده
قرار گرفتن اجزاء طبیعت در کارآمدترین وضعیت در طول زندگی پرتلاطم بشری، سبب شده تا انسان خلاق در آفرینش خود فرمول نظم را دخالت دهد و واژه استاندارد وارد زندگی روزمره او گردد. نگاهی به شاخصهای توسعهیافتگی در کشورهای توسعهیافته در مقایسه با کشورهای در حال توسعه، نشان میدهد که رعایت استاندارد در همه جوانب زندگی و وجود عزم ملی برای پیادهسازی آنها، روند پیشرفت و توسعه بیشتر را در همه جنبههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در این گروه از کشورها فراهم آورده است و بستری مناسب برای تعامل با روند جهانی شدن پیش روی کارگزاران ایجاد کرده است. حال اگر به عوامل عدم توسعهیافتگی در کشورهای جهان سوم و به تعبیر بهتر در حال توسعه نگاهی افکنیم، متوجه این مهم میشویم که علیرغم پتانسیلهای بالقوه موجود در این کشورها، دلیل اصلی و اساسی این موضوع، عدم رعایت استانداردها در اسلوبی نظاممند در همه جوانب اداره کشورست. بنابراین، نظاممند کردن هر پدیدهای در جهان هستی، باعث میشود تا آن پدیده در راستا و مسیر تعالی قرار گیرد و استانداردها که دستاورد آخرین یافتههای علمی و تجربی میباشند، چراغ راه و فرایند اجرایی این مهم محسوب خواهند شد. از طرفی، امروزه با تبدیل دنیا به یک دهکده جهانی و بوجود آمدن یک بازار رقابتی کامل و با توجه به تنوع کالاهای موجود در پیشرفت روزافزون تکنولوژی و اشباع بازار، آنچه نمود بارزی یافته است، مشتریمداری و توجه به خواست مصرفکنندگان است. در این گونه بازارها رقابت در تعامل مستقیم با کیفیت، قیمت و انجام به موقع تعهدات است که هر کدام از این عوامل میتوانند موجب پایداری و یا از بین رفتن هر گونه فعالیت تولیدی و یا خدماتی باشد. در چنین شرایطی است که استانداردها که به نوعی نتایج تحقیقات محسوب میشوند، به عنوان یک عامل تعیینکننده و سرنوشتساز میتوانند نقش مهم و اساسی خود را جهت حضور و بقا در بازارهای بزرگ جهانی ایفا کنند. این مقاله، ضمن اشارهای به تعریف استاندارد و جهانی شدن، ضرورت استانداردسازی و رعایت آن، سازمان تجارت جهانی و نقش استاندارد در تجارت جهانی را مورد بررسی قرار داده و در انتها، پیشنهادهایی را برای ایفای مؤثر این نقش، ارایه خواهد داد.کلیدواژه ها
استاندارد، جهانی شدن، تجارتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.