طراحی الگوی زنجیره تامین گردشگری مذهبی ایران با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 20، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_ISLART-20-50_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل توشنی

گروه کارآفرینی ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، علی آباد کتول ، ایران

پرویز سعیدی

گروه مدیریت و حسابداری ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، علی آباد کتول ، ایران

مجید نصیری

گروه مدیریت و حسابداری ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، علی آباد کتول ، ایران

چکیده

امروزه گردشگری مذهبی به عنوان یکی از روبه رشدترین گونه های گردشگری در سطح جهان و ایران مطرح است. این گردشگری به عنوان ابزاری مناسب در راستای توسعه مقصدهای برخوردار از قابلیت گردشگری مذهبی مورد توجه است. بنابراین ضرورت شناسایی عوامل اثرگذار در توسعه این گونه گردشگری مطرح می شود. هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی زنجیره تامین گردشگری مذهبی ایران با رویکرد ساختاری تفسیری بوده است که از لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش اجرا توصیفی - پیمایشی و از نوع همبستگی است. در این پژوهش ابتدا از مطالعه نسبتا گسترده ادبیات مرتبط، مهم ترین عوامل زنجیره تامین گردشگری مذهبی استخراج شد. سپس براساس نظر خبرگان ۹۸ مولفه در قالب ده بعد اصلی شناسایی شد. در گام بعدی به منظور برقراری ارتباط و توالی بین ابعاد و ارائه مدل ساختاری شان از روش مدل سازی ساختاری تفسیری بهره گرفته شده است. در این روش براساس دیدگاه نظرات خبرگان و تجزیه وتحلیل های صورت گرفته، زنجیره تامین گردشگری مذهبی ایران احصا و گردآوری گردید. نتایج نشان دادند سه بعد مراکز پذیرایی، فروشگاه ها و آژانس های مسافرتی و تورها در سطح اول و دو بعد اقامتی و زیست محیطی و انرژی در سطح دوم و مراکز بازدید در سطح سوم و دو بعد مدیریتی و اقتصادی، اطلاعات و ارتباطات در سطح چهارم و حمل ونقل در سطح پنجم و در نهایت امنیت و ایمنی در سطح ششم قرار دارند. اهداف پژوهش: شناسایی ابعاد مولفه های زنجیره تامین در صنعت گردشگری مذهبی در ایران.سطح بندی موثر بر مولفه های زنجیره تامین در صنعت گردشگری مذهبی ایران.سوالات پژوهش:ابعاد و مولفه های زنجیره تامین در صنعت گردشگری مذهبی در ایران کدامند؟سطح بندی موثر بر مولفه های زنجیره تامین در صنعت گردشگری مذهبی ایران با روش LSM چگونه است؟

کلیدواژه ها

زنجیره تامین, گردشگری مذهبی, تحلیل عاملی, مدل سازی ساختاری تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.