مروری بر چالش و موانع اجرای استراتژی در صنعت فولاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 6، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-6-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید کامران یگانگی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران (نویسنده مسئول)

سیده صمیم غنیمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

در دنیای امروز صنایع باید همگام با تحولات فناوری حرکت کنند و لازمه این حرکت داشتن استراتژی مناسب است. انتخاب حوزه های جدید کسب وکار با توجه به توانمندی های صنایع از تصمیمات مهمی است که باید توسط مدیریت کلان بنگاه ها اتخاذ شود از طرفی نگرش استراتژیک در یک دهه اخیر از جایگاه ویژه ای در عرصه مدیریت برخوردار شده است. رویکرد استراتژی موجب شد مقوله محیط بسیار پر رنگ در عرصه مدیریت حضور پیدا کند. زیرا امروزه مهمترین دغدغه اکثر سازمانها، تدوین و پیاده سازی استراتژی هایی است که موفقیت و بقای آنها را در شرایط متحول و پیچیده محیطی تضمین نماید. شرکت ها با توجه به شرایط محیطی و قابلیتهای کنونی و اینده خود باید استراتژی هایی را انتخاب نمایند که به بقای آن ها در عرصه رقابتی کمک کند لذا شرکت ها برای ماندگاری در سیستم و افزایش سهم بازار باید به تدوین استراتژی می پردازد زیرا تنها شرکت ها و سازمان هایی موفق می شوند که بتوانند از یک سو با برنامه ریزی استراتژیک خود را برای شرایط متغیر آینده آماده سازند و از سوی دیگر با بازنگری مستمر در راهبردهای سازمانی همواره برای رسیدن به افق های آرمانی جدید حرکت نمایند. در محیطی که ویژگی آن پیچیدگی و تغییر مستمر است، گفته می شود که برنامه ریزی استراتژیک به عنوان هسته ی مرکزی خلق مزیت رقابتی و بهبود عملکرد به حساب می آید. بنابراین در این مقاله تعاریف، استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک و عوامل مرتبط با آن مورد بررسی قرار می گیرد؛ همچنین توضیحاتی در مورد شناخت موانع اجرای استراتژی در صنعت فولاد ارائه می گردد و نهایتا پیشنهاداتی از دیدگاه صاحب نظران ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

استراتژی، شناخت موانع استراتژی، صنعت فولاد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.