بررسی سلامت روانی دانشجویان پرستاری و عوامل مرتبط با آن

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-14-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دکتر حسن جهانی هاشمی

کبری نوروزی سزیرود

دکتر سلیمان خیری

چکیده

مقدمه و هدف: سلامت روان به عنوان یکی از ابعاد سلامتی محسوب می شود. دانشجویان هر جامعه معمولا آینده سازان آن جامعه محسوب می شوند، از این رو توجه به ابعاد سلامت روانی آنان نیز تاثیر به سزایی در سلامت روانی کل جامعه دارد. این بررسی به منظور شناسایی اختلال های روانی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. روش کار: در این مطالعه مقطعی تمامی ۲۴۰دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش, پرسشنامه سلامت عمومی ۲۸سوالی بود. نقطه برش در مقیاس کلی، برای تشخیص افراد بیمار ۲۳و بالاتر منظور شد. نقطه برش برای تشخیص افراد بیمار در هر یک از مقیاس های فرعی ۱۴ منظور شد.  نتایج: شیوع اختلالات جسمانی، اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی به ترتیب ۹/۲%، ۶/۴%، ۳/۶% و ۲/۴% به دست آمد. میزان شیوع اختلال کلی ۹/۳۶% به دست آمد. در این بررسی میزان اختلال در مردان ۸/۲۳%  و در زنان ۳/۳۸% به دست آمد که تفاوت معنی داری نیست. هم چنین میزان اختلال در افراد مجرد ۳۸%  و در افراد متاهل ۹/۲۶%  به دست آمد که به لحاظ آماری معنی دار نیستند. از ۱۶۹نفری که به رشته تحصیلی خود علاقه داشتند، ۵۰ نفر(۶/۲۹%) دارای اختلال روانی بودند درحالی که از ۶۵نفری که به رشته تحصیلی خود علاقه نداشتند، ۳۵نفر(۸/۵۳%) دارای اختلال روانی بودند، این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰=P). نتیجه نهائی: با توجه به میزان نسبتا بالای اختلال روانی در بین دانشجویان و نظر به اینکه دانشجویان آینده سازان کشور هستند لذا ضروری است تدابیری اتخاذ گردد تا عوامل موثر در این زمینه (از جمله عدم علاقه به رشته تحصیلی) کاهش یابند. برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه فراگیری مهارتهای زندگی. بررسی منظم سلامت روانی دانشجویان و پیگیری افراد در معرض خطر. تشویق به حفظ ارتباط با خداوند.

کلیدواژه ها

General Health Questionnaire /Mental Health/ Nursing students /, پرسشنامه سلامت عمومی ، دانشجویان پرستاری، سلامت روانی ، قزوین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.