واکنش های هیجانی به کووید ۱۹ و راهبردهای مقابله با آن در دانشجویان پرستاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-29-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کوهستانی

Assistant Professor, Department of Nursing, Social Determinants of Health Research Center, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran

نیره باغچقی

Assistant Professor, Department of Nursing, Social Determinants of Health Research Center, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran

چکیده

مقدمه:  دانشجویان پرستاری در طی دوران کرونا همواره در مواجهه با ناقلین یا مبتلایان به کووید ۱۹ هستند. پاندمی کرونا و تبعات ناشی از آن، می تواند منجر به طیف گسترده ای از احساسات و واکنش های هیجانی و عاطفی در دانشجویان پرستاری گردد. این مطالعه با هدف بررسی واکنش های هیجانی به کووید ۱۹ و راهبردهای مقابله با آن در دانشجویان پرستاری انجام شده است. روش کار:  این مطالعه، توصیفی و از نوع همبستگی بود که در سال ۱۴۰۰ در دانشکده علوم پزشکی ساوه و با مشارکت ۱۰۶ دانشجوی پرستاری  به روش سرشماری انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل دو پرسش نامه استاندارد واکنش های هیجانی به کووید ۱۹ Huang و همکاران و راهبردهای مقابله (فرم کوتاه) Carver بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۹ انجام شد. یافته ها: میانگین نمره ابعاد واکنش های هیجانی در حیطه ترس ۰/۵۶± ۴/۰۶، اضطراب ۰/۷۷± ۴/۱۹، غمگینی ۰/۵۶± ۳/۰۸، و خشم ۰/۵۶± ۲/۸۹  بود. بین میانگین نمرات ابعاد ترس و اضطراب با جنسیت تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (۰/۰۵ < P). میانگین نمره راهبردهای مقابله ای مسئله محور و هیجان محور به ترتیب برابر با ۰/۹۷± ۲/۹۷ و ۰/۹۷± ۳/۰۶ بود (۰/۰۵ < P). بین راهبردهای مقابله ای هیجان محور با ترس، اضطراب و خشم همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (۰/۰۵ < P). نتیجه گیری: بعد از گذشت ماه ها از شیوع بیماری کرونا میزان واکنش هیجانی منفی (شامل ترس، اضطراب، خشم و غمگینی) در دانشجویان پرستاری بالا است. بین راهبردهای مقابله ای هیجان محور با واکنش های هیجانی، هم بستگی مثبتی وجود داشت. بنابراین باید بر ارائه حمایت روحی روانی از دانشجویان پرستاری و همچنین آموزش راهبردهای مقابله تاکید ویژه شود.

کلیدواژه ها

Emotional, COVID-۱۹, Adaptation, Nursing, Students, هیجانی, کووید- ۱۹, سازگاری, دانشجو, پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.