طراحی مجدد سیستم نگهداری E2 M.G معدن شماره دو طبس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش شریف زاده

کارشناس ارشد مکانیک سنگ،

جواد غلام نژاد

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد،

چکیده

معدن زغالسنگ پروده طبس در 75 کیلومتری شهرستان طبس واقع شده است. لایه مورد استخراج در این معدن لایهC1میباشد، که ضخامت لایه مذکور 2 متر است و به روش جبههکار طولانی پسرو و اتاق و پایه استخراج میگردد. هدف از این پژوهش طراحی مجدد سیستم نگهداری تونلE2 M.G برای مقابله با آماس کف میباشد. در حال حاضر سیستم نگهداری تونل از قاب فولادی و بولت تشکیل شده است، که برای دیوارهو سقف مناسب میباشد، ولی چون روش استخراج پسرو است با پیشروی جبههکار تنش حاصل از سقف جبههکار به تونل باربری وارد میشود. باعث آماس بسیار شدیدی ( 40 سانتیمتر در ماه) میشود. برای محاسبه و تحلیل از نرمافزارFLAC 2D استفاده شده است. با مدلسازی جبههکار مقدار واقعی تنش در اطراف تونل محاسبه شده و با اعمال این تنش به تونل مقدار آماس که به مقدار واقعی بسیار نزدیک است بدست آمده است. برای جلوگیری از آماس، حفر کف تونل بصورت قوسی و نصب قاب فولادی ( IPB100پیشنهاد میشود. پیشبینی میشود پس از اعمال این سیستم نگهداری مقدار آماس تا 20 سانتیمتر کاهش یابد

کلیدواژه ها

طراحی سیستم نگهداری، آماسFLAC 2D ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.