بررسی ارتباط بی هنجاری هایSb و As بر تمرکزAu در کانسار طلای اپی ترمال ارغش با روش تحلیل فاکتوری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ناصری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

نادر فتحیان پور

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

میترا جلالی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه شهید بهشتی تهر

چکیده

آرسنیکAs) و آنتیموانSb) از مهمترین عناصر همراه طلا در کانسارهای اپی ترمال هستند که مطالعه نحوه توزیع آنها در مقایسه با طلا، به عنوان عناصر فوق کانساری، از کلیدهای مهم اکتشاف طلا است. در این تحقیق، از روش آماری چند متغیره تحلیل فاکتوری برای تحلیل داده های گمانه های اکتشافی رگه شماره 9 کانسار طلای ارغش نیشابور برایعناصرSb و As ،Hg ،Ag ،Auاستفاده شد و مشخص گردید که فاکتور اول با غنی شدگی طلا و نقره، فاکتور دوم با تغییرات عیار آنتیموان و فاکتور سوم با تغییرات عیار آرسنیک مرتبط می باشد. برای تحلیل تطبیق فاکتورها بر تغییراتمتغیرها در گمانه ها، تغییرات فاکتورها و نقشه های توزیع فاکتوری بر حسب عمق در مقطع موازی رگه در امتداد شبکه حفاری، ترسیم شد و نفوذ مجدد آرسنیک توسط محلولهای ثانویه به اثبات رسید و احتمال کانیسازی پنهانی طلا و نقرهدر عمقهای پایین تر از 10 متر مطرح شد. فاکتور دوم، تهی شدگی آنتیموان را به عنوان یک فاز ژئوشیمیایی جداگانه اثبات میکند. این تحقیق نشان می دهد بیشترین تغییرپذیری در عمق به کانی سازیAg و Auو پس از آن به Sb و As اختصاص دارد و کانی سازی طلای اپی ترمال با تهی شدگی آرسنیک و بعضاً آنتیموان همراه است

کلیدواژه ها

کانسار طلای اپی ترمال، آرسنیک و آنتیموان، کانسار ارغش نیشابور، تحلیل فاکتوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.