بررسی ارتباط ترس از ابتلا به کرونا و رفتارهای خودمراقبتی با پیامدهای مادری و نوزادی در مادران با سابقه بارداری در پاندمی کرونا در سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-30-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آزادبیانی

Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

معصومه خیرخواه

Iran Nursing Care Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

کیارش تنها

Department of Biostatistics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: حاملگی به همراه ترس ناشی از پاندمی کرونا ممکن است با پیامدهای مادری و نوزادی همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط ترس از ابتلا به کرونا و رفتارهای خودمراقبتی با پیامدهای بارداری در دوران پاندمی کرونا طراحی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، از خرداد تا شهریور ۱۴۰۰ از ۳۰۰ مادر باردار در دوران پاندمی کرونا در مرکز آموزشی درمانی اکبرآبادی تهران نمونه گرفته شد. ابزارها شامل پرسش نامه های دموگرافیک و بارداری، خودمراقبتی کرونا و ترس از کرونا و پیامدهای نوزادی و مادری بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: از ۳۰۰ نمونه موجود، میانگین سن برای کل نمونه ها ۵.۶۰ ± ۲۹.۳۵ سال برآورد شد. سن بارداری ۲۶۶ تا ۲۷۸ روز با ۳۶ درصد بیشترین فراوانی را داشت. همچنین میانگین سن بارداری برای کل نمونه ها ۱۸.۷۶ ± ۲۶۲.۱۱ روز بود. ۱ درصد از افراد شدیدترین میزان ترس از کرونا و ۳.۶ درصد کمترین شدت ترس از کرونا را داشتند. پیامدهای مادری با ترس از کرونا همبستگی مثبت و معنی داری داشت. با افزایش نمره ترس، پیامدهای مادری بیشتر بود. بین پیامدهای نوزادی با ترس از کرونا ارتباطی مشاهده نشد. رفتار خودمراقبتی با پیامدهای مادری ارتباط نداشت، ولی با پیامدهای نوزادی ارتباط داشت. نتیجه گیری: ترس از کرونا با افزایش پیامدهای ناگوار بارداری همراه بود. لذا لازم است به مادران در خصوص کرونا آگاهی داده شود و با آموزش تدابیر صحیح رفتارهای خودمراقبتی و پروتکل های بهداشتی از ترس آنان کاسته شود.

کلیدواژه ها

Consequences of Pregnancy, Covid-۱۹, Covid-۱۹-related Fear, Maternal and Neonatal Consequences, Self-care Behavior, پیامدهای بارداری, پیامد های مادری و نوزادی, ترس از کرونا, رفتار خودمراقبتی, کووید ۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.