مقایسه سه روش تخمین: کریجینگ همراه با روندبیرونی، رگرسیونکریجینگ وکوکریجینگ با استفاده از روابط ریاضی برای بهبود تخمین

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه پیش بین

کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اصفهان،

احمدرضا مختاری

استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان،

نادر فتحیان پور

دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان،

چکیده

کریجینگ به عنوان یکی از روشهای معمول تخمین، سالهاست که در زمینههای مختلف به کارگرفته می شود، اما مانند سایر روشهای تخمین با مشکل کمبود دادهها روبروست. با بکارگیری تکنیکهای زمین آماری مانند کریجینگهمراه با روند بیرونی میتوان به کاهش هزینه، زمان و بهبود نتایج موردنظر کمک کرد. در زمین آمار وقتی که متغیرها همبستگی کمی از خود نشان میدهند تخمین این متغیرها در ناحیه مورد مطالعه با اطلاعات ثانویهای کهدر همان منطقه به طور کامل نمونه برداری شده، بهبود مییابد. از بین روشهای تخمین زمین آماری، روشهایی هستند که این اجازه را به ما میدهند، متغیر هدف را بواسطهی متغیرهای کمکی تخمین بزنیم. مانند، سه روش کریجینگ همراه با روند بیرونیKED(رگرسیونکریجینگRK(وکوکریجینگCK( در این مقاله، سعی شده است که این سه روش را به دلایل شباهتهای زیاد با هم مقایسه و تساوی و عدم تساوی آنها را با استفاده از روابط ریاضی اثبات کرده و با بررسی روی دادههای عیار منطقه کوهپنج، این روشها را مورد اعتبارسنجی قرار دهیم.

کلیدواژه ها

روش های تخمین زمین آماری، کریجینگ همراه با روند بیرونیKED( رگرسیون کریجینگRK(کوکریجینگ CK( اعتبارسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.