تخمین مرز و شیب تودههای مغناطیسی با استفاده از مشتقات میدان پتانسیل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC04_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم فاتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، اکتشاف، پردیسدانشکده های فنی، دا

غلامحسین نوروزی

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

تعیین پارامترهای مربوط به تودههای مغناطیسی مانند مرز توده، جهت شیب و مقدار آن از اهداف پردازش دادههای مغناطیسی میباشند. در این مقاله بر اساس زاویه تتا، روابطی برای تخمین مقدار شیب تودههای مغناطیسی (کنتاکت و دایکنازک) ارائه شده است. این روش تنها از مشتقات مرتبه اول میدان مغناطیسی استفاده میکند و بدون نیاز به اطلاعاتی درباره عمق تودهها، که معمولا اکثر روشها برای تخمین شیب توده به آن نیازمندند، شیب توده را تخمین میزند. به منظور تعیین جهت شیب توده و تخمین دقیق مرز تودهها فیلترهای مشتق قائم، کسینوس زاویه تتا و سیگنال تحلیلی معرفی شدند.موقعیت ماکزیمم سیگنال تحلیلی تعمیم یافته به شیب توده بستگی نداشته و با استفاده از آن میتوان به طور دقیق مرز تودههای شیبدار را تخمین زد. مشتق قائم در جهت مخالف شیب توده مقدار منفی نشان میدهد و از آن میتوان جهت تعیین جهت شیب توده استفاده کرد. روشها و روابط ارائه شده بر روی دادههای مغناطیسی مصنوعی و دادههای واقعی کانسار آهن علیآباد واقع در استان زنجان اعمال شد. شیب تخمینی توده علیآباد در پروفیل بررسی شده 50 درجه به سمت شمال میباشد و نتایج حفاریهای اکتشافی شیب 55 درجه به سمت شمال را برای این توده نشان میدهند

کلیدواژه ها

تخمین شیب توده، مشتق افقی،مشتق قائم، سیگنال تحلیلی، کانسار آهن علیآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.