مکانیسم پیشگیری از جرایم اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد توسعه و برنامه ریزی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEP-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد رحمتی ترکاشوند

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

پری باباکشی زاده

دانش آموخته سطح دو، حوزه های علمیه خواهران، فاطمیه، مشگین شهر، ایران

فرزانه صبوری

دانش آموخته سطح دو، حوزه های علمیه خواهران، فاطمیه، مشگین شهر، ایران

ندا محمد اوغلی حیقی

دانش آموخته سطح دو، حوزه های علمیه خواهران، فاطمیه، مشگین شهر، ایران

حورا عطایی فر

دانش آموخته سطح دو، حوزه های علمیه خواهران، فاطمیه، مشگین شهر، ایران

چکیده

جرائم اقتصادی یکی از موضوعات مهم و مبتلا به جامعه کنونی جمهوری اسلامی ایران است، که آثار مخرب اقتصادی و اجتماعی متعددی به دنبال دارد. اقتصاد در زندگی افراد جامعه نقش بی بدیلی را ایفا می کند و به دلیل برخورد مستقیم با زندگی مردم اساسی بوده و به هیچ عنوان نمی توان آن را نادیده گرفت؛ به نحوی که به نقل از معصومین، نابسامانی در حوزه اقتصاد نه تنها باعث اخلال در حوزه های دیگر زندگی می شود بلکه دین و معاد انسان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. علی رغم وجود قوانین مختلف و تلاشهای متعدد مبارزه و مقابله با این نوع از جرائم، آن گونه که باید نتیجه بخش نبوده است. مقاله حاضر درصدد بررسی همین موضوع مهم است که چالشهای مقابله با جرائم اقتصادی و راهکارهای قابل طرح در این زمینه با توجه به بیانات و دیدگاه مقام معظم رهبری چیست؟ تحقیق حاضر از نوع نظری بوده؛ روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می باشد، نحوه انجام پژوهش به صورت کیفی بوده و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است. در پایان یافته های تحقیق حاکی از آن است که، اصلاح قوانین، نظارت سازمانی بر فعالیت های مالی، پیشگیری از طریق اصلاح قوانین ناکارآمد و مبهم و همچنین پیشگیری وضعی، شامل رفع تعارض منافع، نظارت بر نظام بانکی، کاهش نقش دولت در حوزه تصدی-گری و همچنین پیشگیری اجتماعی شامل آموزش عمومی و مشارکت مردم در گزارش دادن جرایم اقتصادی، مهمترین راهکارها در مقابله با جرائم اقتصادی می باشد.

کلیدواژه ها

جرایم اقتصادی, مجرم اقتصادی, مکانیسم پیشگیری, مقام معظم رهبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.