نیازهای آموزشی ارائه دهندگان مراقبت سلامتی برای مراقبت از مادران و نوزادان در بلایا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 36، شماره: 142
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-36-142_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا پورسلیمان

Emergency Department, Faculty of Nursing, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

شهلا علیاری

Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سیمن تاج شریفی فر

Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سیدامیرحسین پیشگویی

Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: ارائه­دهندگان مراقبت سلامتی به عنوان یکی از اعضای تیم بحران، ارائه خدمات به مادر و نوزاد را در شرایط بحرانی به عهده دارند. هدف این قسمت از مطالعه تعیین نیازهای آموزشی ارائه­دهندگان مراقبت سلامتی برای مراقبت از مادران و نوزادان در بلایا بود. روش بررسی: این تحقیق، یک مطالعه مقطعی بود که در سال ۱۳۹۶ انجام شد. تعداد ۲۰۸ نفر از ارائه­دهندگان خدمات مراقبت، شامل پرستار، بهیار و ماما در ۹ بیمارستان­ نیروهای مسلح در سطح شهر تهران، با روش سرشماری در مطالعه شرکت نمودند. جهت جمع­آوری داده ها از پرسش­نامه محقق­ساخته استفاده شد. روایی صوری، محتوا و سازه پرسش­نامه قابل قبول بود. در بررسی پایایی، آلفا کرونباخ ۰/۹۴ محاسبه شد. داده­ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم­افزار SPSS v.۱۶ تجزیه و تحلیل­ شد.  یافته­ ها: متوسط نیاز آموزشی ارائه­ دهندگان مراقبت سلامت، به ترتیب در حیطه­های مدیریت خشونت جنسی ۰/۰۱ ± ۴/۳۰ و مدیریت اطلاعات ۰/۰۱ ± ۴/۲۸ بیش از میانگین سایر حیطه­ها و در سطح نیاز آموزشی زیاد قرار گرفت. در حیطه مراقبت­های بعد از زایمان در نوزادان (۰/۴±۲/۱۹) و پاسخگویی (۰/۵۵ ± ۲/۴۷) کمترین نیاز آموزشی اعلام شد. در مجموع نیازهای آموزشی ارائه­دهندگان مراقبت سلامت نیروهای مسلح برای ارائه خدمات به مادر و نوزاد در بلایا در حد زیاد ارزیابی گردید (۰/۴۳ ± ۳/۳). نتیجه ­گیری کلی: آمادگی ارائه­دهندگان مراقبت سلامت برای ارائه مراقبت به مادران و نوزادان در شرایط بلایا کم بوده و نیازمند توجه بیشتری است. پیشنهاد می­شود تدوین و بازنگری برنامه­های آموزشی دانشگاهی و اجرای برنامه­های آموزش مداوم بر اساس نتایج نیازهای آموزشی به دست آمده و در خصوص حیطه­های پیشنهاد شده مخصوصا مدیریت خشونت جنسی و مدیریت اطلاعات به صورت منظم، دوره­ای و مستمر در دستور کار قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Educational needs assessment, Mothers, Newborn, Disasters, Healthcare providers ​​​​​​​, نیازسنجی آموزشی, مادران, نوزادان, بلایا, ارائه دهندگان مراقبت سلامتی ​​​​​​​

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.