CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اقتصاد سیاسی راهبرد مقاومت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

عنوان مقاله: اقتصاد سیاسی راهبرد مقاومت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران
شناسه ملی مقاله: JR_POKN-19-0_001
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماعیل اسفندیاری - فارغ التحصیل دوره دکتری جامعه شناسی سیاسی از گروه علوم سیاسی دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، جمهوری اسلامی ایران
رحیم عیوضی - استاد گروه علوم سیاسی دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، جمهوری اسلامی ایران.
رامین ولی زاده میدانی - دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی، دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی، دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، جمهوری اسلامی ایران.

خلاصه مقاله:
با توجه به جایگاه مباحث اقتصادی در تحولات جامعه ایران، در موضوع مقاومت یکی از پرسش های مهم این است که: نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در محور مقاومت چه ارتباطی با اقتصاد کشور دارد؟ ادعای نویسندگان، نگاه به این موضوع از منظر اقتصاد سیاسی است و قصد تحلیل صرفا اقتصادی موضوع را ندارند. به نظر می رسد برای تبیین ارتباط این دو باید از منظر حکمرانی نگریست.در این مقاله سعی شده مولفه های اصلی در دو سطح داخلی و خارجی که به نوعی به تبیین جایگاه اقتصاد در پرونده حمایت از محور مقاومت ارتباط دارد، شناسایی و تحلیل گردد. برای این منظور نویسندگان با استفاده از نظریه ترکیبی اقتصاد سیاسی که دارای نه مولفه اساسی است، به تحلیل تاثیرات سیاست مقاومت بر منافع اقتصادی ایران پرداخته اند.نتایج حکایت از آن دارد که: سیاست حمایت از مقاومت می تواند به توسعه و تقویت فضای مانور ایران و سایر کشورهای حاضر در جبهه مقاومت برای تامین منافع اقتصادی شان؛ و همچنین تقویت صلح و ثبات اقتصادی در منطقه کمک نماید.

کلمات کلیدی:
اقتصاد سیاسی, امنیت, توسعه اقتصادی, جمهوری اسلامی ایران, روش نظریه مبنا, سیاست خارجی, مقاومت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1879246/