تهیه تقویم پرنده نگری برای راهنمایان اکوتوریسم براساس شاخص اقلیمی SETمطالعه موردی خرم آباد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، فرهنگ، تمدن و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: TCCHCONF01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب حاجری

کارشناس ارشد آب و هواشناسینائب رئیس موسسه پژوهشی آموزشی گردشگری کاسیت نشینان زاگرس

حجت اله عباسیان

دانشجوی دکتری گردشگری، دانشگاه علامه طباطباییمعاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان

رامین فرهنگی

کارشناس ارشد آب و هواشناسیرئیس هواشناسی فرودگاه خرم آباد

چکیده

پرنده نگری به عنوان یکی از زیرمجموعه های طبیعتگردی راهکاری برای اصلاح گردشگری انبوه معرفی می شود، که هم به بهره گیری اقتصادی مردم محلی از بومسازگان یک منطقه می انجامد و هم از آنها را به حافظان این بوسازگان های ارزشمند تبدیل می کند. بیشتر اکوتوریست ها افراد تحصیلکرده ای هستند که تمایل به تماشای پرندگان در زیستگاه های طبیعی دارند استقبال جامعه از تورهای پرنده نگری رو به افزایش است و درصورت فراهم کردن امکانات مناسب برای توسعه زیرساخت های پرنده نگری، گردش مالی قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت. در این پژوهش برای تعیین آسایش اقلیمی گردشگران علاقه مند به پرنده نگری در خرم آباد طی دوره آماری (۱۴۰۱-۱۳۷۰) شاخص زیست اقلیمی SET (دمای موثر استاندارد) با استفاده از پارامتر های اقلیمی دمای هوا، رطوبت نسبی، میزان ابرناکی آسمان، سرعت باد، فشار بخار، دمای تابشی محیط با استفاده از نرم افزار RayMan محاسبه شد بررسی هایی که در قالب آسایش اقلیم گردشگری در مقیاس روزانه انجام شده، نشان می دهد که بهترین بازه زمانی برای حضور اکوتوریست با توجه به فعالیت پرنده نگری در ایستگاه خرم آباد از (۷ اردیبشهت تا ۳ تیر و ۱۰ شهریور تا ۱۸ مهر) می باشد که آسایش اقلیمی حاکم است. هم چنین روزهای قابل تحمل از (۱۳ تا ۶ اردیبهشت و ۹ مهر تا ۱۹ آبان) بوده و حساسیت حرارتی خیلی خنک می باشد.نتایج نشان می دهد که آموزش مفاهیم اکوتوریسم و توسعه زیرساخت های آن از مواردی است که برای ارتقا برنامه های پرنده نگری باید مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، اقلیم، تقویم پرنده نگری، SET

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.