شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر چابکی زنجیره تامین در سازمان های راهبردی (مطالعه موردی: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-10-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان تقی پور

استادیار گروه مدیریت دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر

محمد رضا محمدی

استادیار اقتصاد، گروه اقتصاد و حسابداری، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)

محمد یزدان شناس

مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، نوشهر، مازندران، ایران.

روح الله بابلی

دانشجوی کارشناسی ارشد آماد

چکیده

امروزه سازمان ها با سطح بی سابقه ای از تغییرات و چالش های رقابتی روبرو هستند که به صورت مداوم در حال افزایش است. مدل ها، روش ها و ابزارهایی که در گذشته برای مدیریت تغییرات استفاده می شد، ابزارهایی با ارزش هستند ولی برای کمک به سازمان به جهت همگام شدن با تغییرات داخلی و خارجی کافی نیستند. یکی از جدیدترین شکل های سازمانی برای مقابله با این تغییرات، چابکی در زنجیره تامین سازمان می باشد. در همین رابطه نیروی دریایی راهبردی ارتش به منظور تحقق ماموریت ها و اهداف کلان خود یه دنبال توسعه زنجیره تامین چابک در عملیات های گسترده دریایی خود می باشد. هدف از این تحقیق شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر چابکی زنجیره تامین در نداجا می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی می باشد. به منظور جمع آوری اطلاعات در این تحقیق در دو فاز اقدام شده و از ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری در فاز اول تحقیق فرماندهان عمده و نخبگان حوزه زنجیره تامین در نیروی دریایی ارتش بوده واز روش تحقیق کیفی (تحقیق داده بنیاد) استفاده شده است. در فاز دوم کارشناسان آمادی در مناطق و پایگاه های این نیرو در نظر گرفته شده است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون T و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که شش بعد یکپارچگی فرایند، انعطاف پذیری، حساسیت پذیری، ارتقاء سطح پاسخگویی، تامین نیاز بدون توجه به حجم نیاز و تطابق با نوسانات بر چابکی زنجیره تامین در نداجا موثر می باشند.

کلیدواژه ها

"؛ مدیریت زنجیره تامین"؛, "؛ چابکی"؛, "؛ نیروی دریایی راهبردی ارتش"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.