مقایسه ی نتایج آزمون پیچش و استاندارد CEB-FIP MODEL CODE جهت ارزیابی چسبندگی ملات/فولاد و ارائه ی ضریب چسبندگی اصلاحی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 39، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-39-3_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صابری ورزنه

دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

محمود نادری

دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

هنگامی که بتن در ارتباط با فولاد قرار دارد، تنش های ناشی از جمع شدگی، تاثیر منفی در چسبندگی بین آنها دارد. جمع شدگی باعث تنش های کششی در بتن و تنش های برشی در سطح مشترک بین آنها می شود. همچنین برای ترمیم المان های بتنی گاهی در برداشتن بتن تا سطح آرماتورها اجبار وجود دارد و باید از ملات های تعمیری استفاده کرد، لذا بحث جمع شدگی ملات های تعمیری و چسبندگی آنها به فولاد، بسیار مهم است. مطابق استاندارد C E B-F I P، چسبندگی بین مصالح سیمانی و آرماتور ساده برابر \t a u=۰/۳\s q r t{f_{c}} است. اما شرایطی برای در نظر گرفتن نوع عمل آوری ارائه نشده است. در پژوهش حاضر، برای این که هم از چسبندگی بین ملات های تعمیری با فولاد ارزیابی صورت گیرد و هم نتایج به دست آمده با آیین نامه ی استاندارد مقایسه شود، آزمون هایی روی ملات های تعمیری پرکاربرد در ایران انجام شده است. توسط آزمون پیچش، چسبندگی بین ملات و فولاد تحت عمل آوری های مختلف ارزیابی و نتیجه گیری شد که معادله ی اخیر در صورتی استفاده خواهد شد که نمونه تا لحظه ی آزمایش تحت عمل آوری باشد، در غیر این صورت افت زیادی در مقدار چسبندگی رخ می دهد، که حتی تا ۵۰\٪ نیز می رسد.

کلیدواژه ها

چسبندگی, آزمون پیچش, ملات, فولاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.