پیش بینی خودکارآمدی کارآفرینی از طریق تحمل ابهام با واسطه گری چابکی سازمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-10-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده نیک فرجام

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

نادر نادری

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

احسان خسروی

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

مطالعه حاضر با هدف پیش بینی خودکارآمدی کارآفرینی از طریق تحمل ابهام و چابکی سازمانی در دانشگاه فرهنگیان استان فارس انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش جزء پژوهش های توصیفی_ همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه فرهنگیان استان فارس بود (۲۷۰N= ) که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، تعداد ۱۵۵ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد تعدیل یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی (شامل آزمون های میانگین، مد و میانه) و آمار استنباطی (شامل مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای SPSS۱۶ و Amos۲۴ انجام پذیرفت. یافته ها نشان دادند که فرضیه های پژوهش مورد تائید قرار گرفتند و مدل پژوهش نیز از برازش مناسبی برخوردار بود. در یک جمع بندی بر اساس نتایج اگر سازمان های آموزشی چابک از جمله دانشگاه فرهنگیان به دنبال توسعه رفتارهای کارآفرینانه در بین کارکنان خود می باشند ابتدا باید باورهای کارآفرینانه کارکنان خود را ارتقا دهند که این مهم نیازمند ایجاد جو و محیطی با سطح پیچیدگی بالا در سطح سازمان آموزشی است لذا این سازمان ها باید شرایطی را فراهم نمایند که میزان پذیرش عدم قطعیت و ریسک پذیری را در بین کارکنان خود ارتقاء دهند. این پژوهش پیشنهادهای کاربردی را برای توسعه رفتارهای کارآفرینانه در سازمان های آموزشی چابک به همراه دارد تا از این طریق بتوانند میزان سازگاری خود را با تغییرات محیطی با سرعت بیشتری ارتقا دهند.

کلیدواژه ها

توسعه رفتارهای کارآفرینانه, سازمان های آموزشی کارآفرین, سازگاری سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.