مقاله پژوهشی: راهبردها و الزامات دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و عمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات دفاعی استراتژیک، دوره: 21، شماره: 94
  • کد COI اختصاصی: JR_SNDU-21-94_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدیر نظامی پور

دانش آموخته دکتری علوم دفاعی راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی

خسرو بوالحسنی

دانشیار علوم دفاعی راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی

علی اکبری

دانش آموخته دکتری علوم دفاعی راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

امروزه تعاملات و روابط اقتصادی و تجاری برون­مرزی، پیوند عمیقی بین کشورها ایجاد نموده که علاوه بر کسب منافع متنوع و گسترده اقتصادی، کاهش تنش و خصومت­ها را در سطح بین­الملل موجب گردیده است. جمهوری اسلامی ایران  نیز از این قضیه مستثنی نبوده و می­تواند با اتخاذ تدابیر و تبیین روش­های مناسب، و برجسته نمودن وجوه مشترک با سایر کشورها به­ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، منافع کلان اقتصادی خویش را کسب نماید. به­دلیل صبغه­ی روابط تاریخی و مسالمت­آمیز بین ایران و عمان، گسترش همکاری با این کشور می­تواند نسبت به تحقق برخی اهداف و منافع کلان اقتصادی و بازرگانی ج.ا.ایران کمک نماید. بنابراین هدف اصلی این تحقیق تدوین مهمترین « راهبردها و الزامات دیپلماسی اقتصادی ج.ا.ایران و عمان » می­باشد. این پژوهش از نوع هدف، توسعه ای کاربردی محسوب شده و روش تحقیق این پژوهش نیز که با رویکرد آمیخته است با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و زمینه­ای انجام شده است. روش جمع­آوری اطلاعات کتابخانه­ای و میدانی بوده، و حجم جامعه آماری این تحقیق به صورتتمام­شمار۵۰ نفرگرفته شده است. تجزیه وتحلیل اطلاعات و داده های حاصل از مطالعه منابع، به روش کیفی، توصیف و تحلیل شده اند و اطلاعات حاصل از پرسشنامه با استفاده از تکنیک ها و روش های آماری ونرم­افزار اس پ اس اس مورد تحلیل قرارگرفته است. در نهایت در بخش نتیجه گیری و پاسخ به سوال تحقیق، مهم ترین عوامل محیطی تاثیرگذار بر دیپلماسی اقتصادی ج.ا.ایران و عمان در قالب ۲۴ عامل(۸ عامل قوت،۹ عامل ضعف، ۵ عامل فرصت آفرین و ۲ عامل تهدیدزا) احصاء شد و در همین راستا راهبردها و الزامات آن نیز جهت دیپلماسی اقتصادی ج.ا.ایران و عمان ، تدوین و ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

عمان, دیپلماسی اقتصادی, راهبرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.