مطالعه تجربی اثر امواج التراسونیک بر روی پارامترهای فرایند پلیسه گیری الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-10-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کیانی مجد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علیرضا حاجی علی محمدی

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علیرضا رعیت رکن آبادی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سپهر گلباز

فارغ التحصیل کارشناسی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

پلیسه گیری الکتروشیمیایی یکی از روش هایی است که معمولا برای از بین بردن اضافه های تراشکاری در مقیاس کوچک و میکرونی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه تاثیر اعمال امواج التراسونیک روی پارامترهای فرایند پلیسه گیری الکتروشیمیایی بررسی شده است. پارامتر نرخ براده برداری در دو حالت با و بدون استفاده از امواج التراسونیک مورد بررسی قرار گرفت. جریان الکتریکی، دمای الکترولیت و توان التراسونیک متغیرهای ورودی هستند و سایر پارامترهای فرایند، ثابت در نظر گرفته شده اند. برای انجام آزمایش از الکترولیت، شش لیتر آب و ۲۰ گرم سدیم نیترات در ظرف استیل، ترانسدیوسر التراسونیک با فرکانس ۲۸ کیلوهرتز و قطعه کار از جنس آلیاژ برنج C۸۶۳۰۰ استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش جریان الکتریکی، نرخ براده برداری در هر دو مورد با و بدون التراسونیک روند افزایشی دارد و پس از اعمال یک جریان مشخص ثابت می ماند. در موردی که امواج التراسونیک اعمال شد، نرخ براده برداری در جریان ۲.۷ و ۲ آمپر به ترتیب از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد نسبت به حالت بدون امواج التراسونیک افزایش می یابد. چگونگی تغییر جریان الکتریکی با افزایش دما از ℃ ۲۵ تا ℃ ۴۰ در دو حالت اعمال امواج التراسونیک و بدون امواج التراسونیک بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش دما در هر دو حالت مذکور منجر به افزایش جریان الکتریکی می شود. همچنین در هر دمای مشخص میزان افزایش جریان الکتریکی در حالت با اعمال امواج التراسونیک نسبت به حالت بدون التراسونیک مقدار بیشتری است و بیشترین افزایش جریان الکتریکی به میزان %۴۰ به ازای دمای ℃ ۲۵ رخ داده است.

کلیدواژه ها

پلیسه گیری الکتروشیمیایی, امواج التراسونیک, نرخ براده برداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.