بررسی اثر تعداد پاس و تغییر جهت دوران ابزار بر توزیع ذرات تقویت کننده در فرآیند اصطکاکی-اغتشاشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی آسیابرکی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

پرویز اسدی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران

مصطفی اکبری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

مرتضی عزتی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران

چکیده

فرآیند اصطکاکی-اغتشاشی یکی از فرآیندهای نوین در تولید کامپوزیت های زمینه فلزی می باشد. انتخاب پارامترهای مناسب جهت توزیع یکنواخت ذرات در این فرایند امری حیاتی است. یکی از پارامترهای مهم در این فرایند تعداد پاس فرایند و تغییر جهت دوران ابزار در بین پاس های فرایند می باشد. در این مطالعه به بررسی اثر تعداد پاس و تغییر جهت دوران ابزار بر توزیع ذرات سیلیسیم کاربید در آلومینیوم ۶۰۶۱ پرداخته شده است. آلومینیوم ۶۰۶۱ یکی از آلیاژهای آلومینیوم با قابلیت رسوب سختی است که منیزیم و سیلیسیم عناصر اصلی آن را تشکیل می دهند. ابتدا نمونه هایی با استفاده از یک، دو و چهار پاس فرایند، با و بدون تغییر جهت دوران ابزار در بین پاس های فرایند تولید می شوند. سپس با استفاده از عکس های ماکرو و میکروسکوپی نحوه توزیع ذرات در فلز پایه مورد مطالعه قرار می گیرد. نتایج نشان داد تعداد پاس فرایند و تغییر جهت دوران ابزار، تاثیر چشم گیری در توزیع یکنواخت ذرات دارد.

کلیدواژه ها

فرایند اصطکاکی-اغتشاشی, تعداد پاس, ذرات تقویت کننده, کامپوزیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.