بررسی الگوی ساخت در شهر تهران برای توسعه بلندمرتبه سازی و اثرات آن بر کیفیت محیط.

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EMSD-7-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تبسم طبسی

دانشجوی دکتری

امیر فرج اللهی راد

استادیار ، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ایران

وحید احمدی

استاد ، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ایران

حمیدرضا شعاعی

استادیار ، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ایران

چکیده

توسعه بلندمرتبه سازی و تاثیرات آن بر کیفیت محیط شهری حاکی از رابطه پیچیده و چند بعدی بین این دو مولفه است. هدف تحقیق مقایسه الگوی ساخت برج های ساخته شده در شهر تهران در مناطقی ( ۱ ، ۲ ، ۳ و ۲۲ ) است که دارای برج های بالای ۱۰۰ متر ارتفاع و بررسی شاخص آلودگی هوا در این مناطق است . برای آنالیز داده های بدست آمده از مقایسه میانگین داده ها ( ANOVA) استفاده شده است که میانگین متغیرهای مستقل ارتفاع و شاخص آلودگی در مناطق ۱ ، ۲ ، ۳ و ۲۲ با یکدیگر مقایسه می شود. مناطقی که دارای ۲ و کمتر از ۲ برج بالای ۱۰۰ متر ارتفاع بوده اند از آمار حذف شده اند. روش تحقیق بصورت کتابخانه ای و بررسی آمار در اینترنت و آمار گرفته شده از سازمان آلودگی هوای شهر تهران می باشد . نتایج تحقیق نشان می دهد اگرچه در مناطق مختلف تهران عوامل آلودگی کننده متافوتی باعث تشدید آلودگی هوا می شوند ولی ارتفاع برج ها به ترتیب در منطقه ۲۲< منطقه ۱< منطقه ۳< منطقه ۲ می باشد که از نظر آماری اختلاف معنی داری ندارند ( ۰.۰۵< Sig.) و بیشترین شاخص آلودگی هوا به ترتیب در منطقه ۲۲< منطقه ۱< منطقه ۳ < منطقه ۲ است که از نظر آماری اختلاف معنی داری دارند ( ۰.۰۵> Sig.). همانطور که آمار نشان می دهد منطقه ۲ در بین مناطق بررسی شده آلوده ترین منطقه است و دارای بیشترین تعداد برج های ساخته شده می باشد و این امر ثابت می کند که ساخت برج باعث تشدید آلودگی هوا خواهد شد .اگرچه بررسی های بیشتر در مورد سایر عوامل تاثیر گذار نیز قابل بررسی است وبنظر می رسد ادامه این روند باعث شدید آلودگی هوا در این مناطق خواهد شد و بلند مرتبه سازی یکی از عوامل تشدید کننده آلودگی در این مناطق بوده است .

کلیدواژه ها

شاخص های آلودگی هوا ، ارتفاع برج ، بلند مرتبه سازی ، الگو های ساخت ، شهر تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.