پیاده سازی نظام طرح اجرایی پروژه (PEP) در پروژه های معدنی با مطالعه موردی (واحدهای فرآوری طلا)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 8، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-8-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن شکروی

نویسنده مسئول

بهنام تقوی

نویسنده دوم

رسول صفدری

نویسنده سوم

چکیده

امروزه پروژه های متعددی با طیف های مختلف عملکردی جهت اجرای طرح ها تعریف می گردد، که برخی از این طرح ها اجرایی و درصدی نیز عملیاتی و منجر به تولید محصول می گردند. عوامل فراوانی جهت بیان علل و دلایل موفقیت و یا عدم موفقیت یک پروژه توسط متخصصین و محققین بیان گردیده است. هدف اصلی این پژوهش؛امکان سنجی پیاده سازی نظام طرح اجرایی پروژه (PEP) در پروژه های معدنی(مطالعه موردی؛ احداث واحد فرآوری طلا) جهت کاهش ریسک سرمایه گذاری و افزایش بهره وری است. جهت دستیابی به این هدف؛ پژوهش حاضر قصد دارد با پیاده سازی نظام طرح اجرایی پروژه (PEP)، عمده دلایل عدم موفقیت پروژه ها را ارزیابی و درنهایت با استفاده از تحلیل مثلث طلایی فرصت (زمان ، مکان و پتانسیل مناسب)، رویه ای جهت بستری سازی لازم با طرح مسائل و مشکلات آتی و پیش روی پروژه های معدنی، قبل از شروع آن ارائه نماید. بر اساس نتایج به دست آمده؛ پیاده سازی PEP می تواند از تطویل زمان اجرایی، افزایش هزینه و کاهش جذابیت محصول تولید شده و در نهایت شکست پروژه جلوگیری نماید. پژوهش حاضرذینفعان پروژه را در سازمان دهی و ارزیابی استراتژی های حاکم بر طرح پشتیبانی نموده و منجر به شفافیت در تصمیم گیری و جهت گیری صحیح در مسیر آینده می گردد. روش ارائه شده، می تواند ماهیت پویای محیطی را برای مدیریت چالش های پیش رو پروژه ساده کرده و امکان اقدام به موقع و مدیریت ریسک را فراهم نماید.

کلیدواژه ها

طرح اجرایی پروژه، مدیریت پروژه، مطالعات اولیه پروژه، PEP.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.