نقش هوش هیجانی بر روی یادگیری و حل مساله و خود شناسی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های سازمان و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMR06_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه مرادی

رشته علوم تجربی دانشگاه آزاد اسلامی سراوان، سیستان و بلوچستان، ایران.

هاجره وحدتی

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی شهر سیب و سوران، سیستان و بلوچستان، ایران

سمینه مرادی

رشته تحصیلی آموزش دینی و عربی دانشگاه فرهنگیان فاطمه زهرا یزد، یزد، ایران.

شهین بختیاری

کارشناسی تربیت معلم مطهری زاهدان، سیستان و بلوچستان، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی نقش هوش هیجانی بر روی یادگیری و حل مساله و خود شناسی دانش آموزان ابتدایی می باشد. هوش هیجانی به مجموعه ای از مهارت ها و توانایی ها اشاره دارد که به فهم و مدیریت احساسات خود و دیگران کمک می کند. این مفهوم توسط دنیل گلمن ، ریچارد بویته ، و پیتر سالووی در دهه ۱۹۹۰ مطرح شد و توسط آنها به عنوان عاملی مهم در موفقیت انسان ها در زندگی شخصی و حرفه ای تاکید شد. توانایی درک احساسات خود و دیگران. این شامل تشخیص انواع احساساتی مانند خوشحالی ، عصبانیت ، نگرانی می شود. هوش هیجانی مهمی در موفقیت افراد در زندگی شخصی و حرفه ای است ، زیرا ارتباطات موثر و مدیریت احساسات به بهبود تصمیم گیری ها، ارتباطات بین فردی و کیفیت زندگی کمک می کنند. این مفهوم در مدارس، محیط کاری ، روابط خانوادگی و سایر جوانب زندگی اهمیت دارد و می تواند با تمرین و آموزش بهبود یابد. نتایج نشان داد هوش هیجانی و یادگیری به طور مستقیم با یکدیگر ارتباط دارند. هوش هیجانی در فرآیند یادگیری نقش مهمی را ایفا می کند و به دانش آموزان کمک می کند تا احساسات خود را درک و مدیریت کنند، تمرکز را برقرار کنند و با مسائل پیچیده مواجه شده و راهحل های مناسب را پیدا کنند. با توانایی درک و مدیریت احساسات، دانش آموزان می توانند در فرآیند یادگیری بهتر پیشروی کنند و موفقیت بیشتری را در مسائل تحصیلی داشته باشند.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی ، یادگیری ، حل مساله ، خود شناسی ، دانش آموزان ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.