ارزیابی توان رقابتی گندم با علف قناری (Phalaris minor)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه زعفریان

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ساجده گل محمدزاده

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زینب حیدری

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد رضوانی

دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد قائمشهر، گروه زراعت ، قائمشهر

چکیده

به منظور بررسی قابلیت رقابتی گندم نسبت به تغییرات تراکم علف قناری، آزمایشی گلدانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ اجرا گردید. این تحقیق به صورت طرحکاملاn تصادفی در ۳ تکرار انجام گرفت . تیمارهای مورد مطالعه شامل کشت خالص گندم و علف قناری (نسبت ۴:۰ و ۰:۴) به صورت چهار بوته در گلدان و نسبت های مختلف گندم و علف قناری (۴:۱ و۴:۲ و۴:۳ و۴:۴و۱:۴ و۲:۴ و۳:۴) بود. نتایج نشان داد که با افزایش علف قناری، از میزان عملکرد کاسته شد و بالعکس با افزایش تراکم گندم به میزان عملکرد افزوده گردید، به نحوی که بیشترین میزان عملکرد (۳۱/۱ گرم بر بوته ) در تیمار خالص گندم و کمترین آن (۹۹/۰ گرم بر بوته ) در نسبت ۴:۴گندم: علف هرز مشاهده شد. همچنین تعداد دانه در سنبله ، تعداد سنبلچه در سنبله و وزن هزار دانه نیز با افزایش جمعیت علف قناری کاهش یافت ، درحالیکه با افزایش تراکم گندم از میزان زیست توده علف قناری کاسته شد. همچنین افزایش تراکم گندم میزان ضریب ازدحام نسبی گندم و شاخص تعادل رقابتی گندم را افزایش داد. بنابراین می توان از افزایش تراکم گندم به عنوان راهکاری سازگار با محیط زیست در مدیریت علف های هرز استفاده نمود.

کلیدواژه ها

قابلیت رقابت ، ضریب ازدحام نسبی ، شاخص تعادل رقابتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.