پی جویی مقاومت علف های هرز به علف کش های خانواده آریلوکسی فنوکسی پروپیونات در مزارعگندم استان فارس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جمالی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

اسکندر زند

بخش تحقیقات علفهای هرز، موسسه تحقیقات آفات و بیماری های گیاهی تهران

فرخ دین قزلی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

محمد فریدون پور

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

چکیده

به منظور بررسی مقاومت علف های هرز یولاف وحشی (Avena ludoviciana)، فالاریس Phalaris P. paradoxa & P.brachistachis)(minor, و چچم (Lolium rigidum) در مزارع گندم در استان فارس نسبت به علف کش کلودینافوپ پروپارژیل از گروه بازدارندههای ACCase، خانواده آریلوکسی فنوکسی پروپیونات،آزمایشی در گلخانه بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور انجام شد. این آزمایش بر روی ۱۹ توده یولاف وحشی (شامل ۱۵ توده مشکوک به مقاومت و ۴ توده حساس)، ۱۴ توده فالاریس ( شامل ۱۰توده مشکوک به مقاومت و ۴ توده حساس) و۹ توده چچم (شامل ۸ توده مشکوک به مقاومت و ۱ توده حساس) از استان صورت گرفت .آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار صورت گرفت . برای هر گلدان سم پاشی شده یک گلدان شاهد بدون سم پاشی نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. ۳۰ روز پس از سمپاشی درصد تعداد و درصد وزن خشک تک بوته علف هایهرز باقیمانده بعد از سمپاشی نسبت به قبل از سمپاشی بدست آمد و تودهای به عنوان مقاوم در نظر گرفته شد که حداقل ۸۰% تعداد و ۵۰% وزن خشک خود را نسبت به شاهد بدون سمپاشی حفظ کرد. بر این اساس در استان فارس ۴ توده مقاوم، ۲ توده احتمالا مقاوم و ۸ توده مشکوک به مقاومت فالاریس ، ۶ توده مقاوم و ۳ توده احتمالا مقاوم یولاف وحشی و ۵ توده مقاوم و ۳ توده احتمالا مقاوم چچم تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

علف هرز، مقاومت ، یولاف وحشی ، فالاریس ، چچم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.