بررسی امکان اختلاط دو علف کش نیکوسولفورون (کروز) با ام سی پی آ+ بروموکسینیل (برومایسیدام.آ) جهت بهبود مدیریت علف های هرز مزارع ذرت در کرج

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله بهاری

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،

محمدعلی باغستانی

دانشیار بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

اسکندر زند

دانشیار بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

چکیده

به منظور بررسی امکان اختلاط دو علف کش نیکوسولفورون (کروز) و امسی پی آ+ بروموکسینیل (برومایسید ام.آ) در کنترل علف هایهرز باریک برگ و پهن برگ ذرت، آزمایشی در سال ۱۳۸۸ در کرج به اجرا در آمد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و با ساختار تیماری فاکتوریل دو عاملی در ۴ تکرار انجام شد. در این آزمایش عامل اول میزان مصرف علف کش امسی پی آ + بروموکسینیل در مقادیر صفر، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ لیتر در هکتار و عامل دوم علف کش نیکوسولفورون در مقادیر صفر، ۱، ۵/۱ و ۲ لیتر در هکتار از ماده تجارتی بود. علاوه بر آن به مجموع تیمارهای آزمایشی ، یک تیمار شاهد با وجین کامل علف هرز اضافه شد و کارایی آنها بر روی علف های هرز مزرعه و عملکرد ذرت مورد مطالعه قرار گرفت . بررسی ها نشان داد بهترین حالت اختلاط این دو علف کش در کنترل همزمان علف هایهرز باریک برگ و پهن برگ با در نظر گرفتن کارایی کنترل علف های هرز، درصد افزایش عملکرد ذرت و حداقل اثرات زیست محیطی ، مصرف علف کش امسی پی آ+ بروموکسینیل به میزان ۵/۰ تا ۱ لیتر در هکتار از ماده تجارتی به همراه ۵/۱ لیتر در هکتار از ماده تجارتی نیکوسولفورن بود. قابل توجه آنکه علف های هرز باریک برگ مزرعه (نظیر: سوروف و چسبک )، نسبت به علف های هرز پهن برگ بطور ضعیف تری کنترل شدند.

کلیدواژه ها

ذرت، تاج خروس ریشه قرمز، سوروف، اختلاط علف کش ها، کنترل علف هایهرز، کارایی علف کش ،بازدارنده .ALS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.