بررسی اثر علفکش ها روی علف های هرز و عملکرد مزرعه گل مریم (Pollianthes tuberose L.)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش قنبری بیرگانی

محقق

فریدون عجم گرد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول

اسکندر زند

استادیار بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور.

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثرات مصرف علفکش ها روی علف های هرز و عملکرد مزرعه گل مریم که باعث کاهش محصول گل مریم می شوند در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۱۴ تیمار در سه تکرار در سال های زراعی ۸۶ - ۱۳۸۵ و ۸۷ - ۱۳۸۶ در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول اجرا شد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از کاربرد علفکش های: ۱ - پاراکوات به میزان ۶/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار بلافاصله بعد از سبزشدن گل مریم ، ۲ - اکسی فلورفن به میزان ۴۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی ، ۳ -آیوکسینیل به میزان ۶۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پس رویشی ، ۴ - تریفلورالین به میزان ۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار ۱۰روز قبل از کاشت و مخلوط با خاک، ۵ - تریفلورالین به میزان ۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار بلافاصله قبل از کاشت و مخلوط با خاک، ۶ -ای پی تی سی به میزان ۴ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش کاشت و مخلوط با خاک، ۷ - اکسادیازون به میزان ۳۶/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی ، ۸ - آلاکلر به میزان ۵/۲ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی ، ۹ - دیورون به میزان ۶/۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی ، ۱۰ - آترازین به میزان ۲/۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی ، ۱۱ - آترازین به میزان ۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی + یک بار وجین دستی ، ۱۲ - تو، فور- دی به میزان۴۴/۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پس رویشی + هالوکسی فپ آر متیل به میزان ۰۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار یک هفته بعد،۱۳ و ۱۴ - به ترتیب شاهد با و بدون علف هرز. تیمارهای آترازین با ۸۶ درصد کاهش و پاراکوات و آیوکسی نیل هر یک با ۵۵ درصد کاهش به ترتیب بیشترین و کمترین درصد کاهش تعداد کل علف های هرز را داشته اند. تیمارهای شاهد بدون علف هرز و تو، فور - دی به ترتیب با ۶۴/۶ و ۱۵/۲ تن در هکتار بیشترین و کمترین عملکرد شاخه گل مریم را داشته اند. طبق این آزمایش کاربرد هر یک از علفکش های آترازین ۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار + یک بار وجین دستی علف های هرز، آکسی فلورفن ۴۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار، آیوکسی نیل ۶۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار، آترازین ۲/۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار، و یا وجین دستی علف های هرز در طول فصل رویشی گل مریم توصیه می شود.

کلیدواژه ها

گل مریم ، علف های هرز، علفکش ها، عملکرد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.