مقایسه کارآیی دو علف کش سولفونیل اوره در کنترل مراحل مختلف رشدی علف هرز جودره(Hordeum spontaneum)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر اسماعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف هایهرز

ناهید بیابانی

کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت

زهرا اورنگی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف هایهرز

هوشنگ محمدی

کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت

چکیده

برابر گزارشهای تحقیقاتی موجود در کشور در مورد حساسترین مرحله رشدی علف هرز جودره به علف کش های سولفونیل اوره تناقضاتی وجود دارد. به منظور مقایسه کارآیی دو علف کش گروه سولفونیل اوره شامل : سولفوسولفورون با نام تجاری آپیروس (%۷۵ (WG وسولفوسولفورون + مت سولفورون با نام تجاری توتال (%۸۰ (WG در کنترل علف هرز جودره در رابطه با مرحله رشدی این گیاه، آزمایش مزرعه ای در شهرستان مرودشت استان فارس در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای این آزمایش شامل : دو مرحله رشدی این علف هرز (۴-۲ برگی و گره دوم ساقه ) و ترکیب کنترلی در هر دو مرحله ذکر شده توسط دوزهای ۳۰ گرم به همراه روغن سیتوگیت از فرم تجاری علف کش آپیروس محصول شرکت گیاه ایران و ۴۵ گرم در هکتار به همراه ۱۲۵۰ میلی لیتر سورفکتانت مخصوص همراه از فرم تجاری علف کش توتال محصول کشور هندوستان در مراحل ذکر شده به همراه تیمار شاهد (بدون کاربرد علف کش ) بود. نتایج این آزمایش نشان داد که در مجموع علف کش توتال نتایج رضایت بخش تری در مقایسه با علف کش آپیروس در کنترل جودره داشته است ، به طوری که در تیمار گره دوم ساقه و کاربرد در دو مرحله ۴-۲ برگی و گره دوم ساقه جودره تراکم علف هرز جودره به صفر رسید (نمره ۱).کاربرد علف کش توتال در مرحله ی ۴-۲ برگی جودره در مقایسه با آپیروس به ترتیب با کاهش ۷۸/۹۰ و ۵۲/۹۶ درصدی تراکم و وزن خشک جودره از کارآیی بهتری برخوردار بود.

کلیدواژه ها

علف کش ، گندم، علف هایهرز، تراکم ، مراحل رشدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.