بررسی واکنش جوانه زنی بذر علف هرز سمج ارشته خطایی (.(Lepyrodiclis holosteoides Fenzl به تنش های خشکی و شوری و بازیابی جوانه زنی حاصل از تنش شوری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED04_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قنبری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سجاد میجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

رضا حسین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور بررسی تنش خشکی و شوری بر جوانه زنی ارشته خطایی ، دو آزمایش جداگانه در قالب طرحکاملا~ تصادفی با سه تکرار انجام و هر آزمایش دوبار انجام شد. تنش خشکی در ۶ سطح پلی اتیلن گلایکول۶۰۰۰( پتانسیل های ۰، -۰/۳، -۰/۶، ۰/۹-، -۱/۲ و -۱/۵ مگا پاسکال) وتنش شوری در ۷ سطح غلظت کلرید سدیم (۰،-۰/۴ (۱۷۱)،۰/۸- (۳۴۲)،۱/۲- (۵۱۳)،۱/۶- (۶۸۴)، ۲- (۸۵۵) و ۲/۵- (۱۰۲۶) میلی مولار)اعمال شد. بذور جوانه نزده در هر سطح از شوری بعد از پایان ۱۴ روز، به منظور انجام آزمایش بازیابی (ریکاوری) پس از شتشو با آب مقطر مجددا~ کشت شد. نتایج نشان داد پارامتر ۵۰)X پتانسیل اسمزی یا غلظتی از محلول که سبب کاهش ۵۰ درصد جوانه زنی می شود) برای کلرید سدیم و پلی اتیلن گلایکول به ترتیب ،۰/۸۳- (۳۲۸ میلی مولار) و ۰/۵۵- مگاپاسکال است . که نشان از تحمل نسبتا~ بالای این علف هرز به تنش شوری و حساسیت به تنش خشکی در مرحله جوانه زنی می باشد.در بررسی بازیابی بذور، بعد از اعمال تنش شوری جواته زنی بالایی در آبمقطر مشاهده شد. با توجه به نتایج به نظر میرسد در مناطق نیمه شور و با وجود فراهمی آب بتواند به خوبی با گیاهان زراعی رقابت کند.

کلیدواژه ها

کلرید سدیم ، پلی اتیلن گلایکول، جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.