بررسی ساختار فیزیکی و شرایط ایمنی شبکه برق رسانی مراکز انتقال خون با روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-20-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فلاح تفتی

استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

بشیر حاجی بیگی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

سید کامران موسوی حسینی

استاد مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

غریب کریمی

دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

چکیده

چکیده سابقه و هدف کنترل مستمر تابلوهای برق شبکه برق رسانی در تامین ایمنی کاربران موثر است. این مطالعه برای ارزیابی ساختار آن ها با روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع طی سال های ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در مراکز انتقال خون انجام شد. مواد و روش ها این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی برای ارزیابی عملکرد و کیفیت ساختار طراحی، محل استقرار، چینش اجزاء، نظافت و سیستم ارتینگ تابلوهای برق مراکز کرمانشاه، همدان، ایلام، سنندج، اراک، کرج، سمنان، بندرعباس، ساری و یزد از طریق چک لیست ها، مشاهده چشمی، مصاحبه حضوری با ۲ مسئول مهندسی پزشکی، ۱۰ تکنسین، ۵ مدیر بخش تاسیسات و ۱۲ مدیر ارشد به وسیله ولت متر، آمپرمتر، سیم سرپیچ دار با لامپ و دستگاه تست چاه با روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع انجام گرفت و اطلاعات آن ها با نرم افزار ۲۵ SPSS تجزیه و تحلیل آماری شد. یافته ها نتایج نشان داد < a class="msocomanchor" href="#_msocom_۱" id="_anchor_۱" language="JavaScript" name="_msoanchor_۱" onmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')"> [MF۱] ۳/۷۴% تابلوهای برق با حجم و توزیع غیر اصولی اتصالات، ۴/۷۲% به دلیل انتخاب محل نامناسب و فاصله با ابزار و دستگاه ها، استقرار در محل تردد کاربران با عدم تامین حصار و وسایل ایمنی، ۵/۷۰% عدم تجهیز به ابزار هشداردهنده، ۳/۴۳% چینش غیر استاندارد، ۴/۵۱% نظافت ناکافی، ۳< a class="msocomanchor" href="#_msocom_۲" id="_anchor_۲" language="JavaScript" name="_msoanchor_۲" onmouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')"> [MF۲] /۶۶% نداشتن اتصال ارت فعال و ۳/۶۰% نبود بانک خازن، دارای ایمنی الکتریکی مطمئن نبودند. نتیجه گیری استقرار و اجرای منظم و مستمر سیستم مدیریت نگهداری و تجهیزات پزشکی، یک عامل موثر در شناسایی خطرها با میزان درجه خطرها و آسیب ها در روند فعالیت فرآیندها می باشد. < div class="msocomtxt" id="_com_۱" language="JavaScript" onmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">

کلیدواژه ها

Key words: Electric Power Supplies, Blood Transfusion, Safety, کلمات کلیدی: شبکه برق رسانی, انتقال خون, ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.