ارزیابی میزان کل گرایی الگوهای تهیه ره نگاشت به منظور انتخاب الگوی مناسب برای ره نگاشت حوزه کسب و کار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مهندسی سیستم و بهره وری، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SYS-2-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس خسروی

مرکز آینده پژوهی علوم و فناوری های دفاعی/ پژوهشگر

علی محمد احمدوند

استاد دانشگاه ایوان کی

چکیده

در این مقاله رویکردهای مطرح تهیه ره‎نگاشت با شاخص های شفافیت کل گرایی ارزیابی شده اند. نشان داده شده است که کل گرایی و درنظر گرفتن نقش همه عناصر اصلی یک حوزه کسب و کار در تهیه ره نگاشت در کاهش چالش های تهیه ره نگاشت تاثیر مستقیم دارد. از این رو شناخت رویکردهایی که بیشترین توجه را به شفافیت در کل گرایی دارند می تواند در انتخاب بهترین رویکرد تهیه ره نگاشت موثر باشد. برای این منظور ابتدا شاخص های مناسب سنجش کل گرایی در گروه کانونی استخراج شد. این شاخص ها در پنل خبرگی به آزمون روایی گذاشته شد و تایید شد. سپس با روش تحلیل محتوا و رویکرد تطبیقی سیزده روش تهیه ره نگاشت مورد ارزیابی قرار گرفت. این ارزیابی نشان می دهد شاخص شفافیت نقش سیاست گذار در تهیه ره نگاشت همواره یک شاخص مغفول بوده است. رویکرد کاپل و رویکرد بسته توسعه فناوری با شفافیت ۷۱درصدی شاخص های کل گرایی مناسب ترین رویکردهای شناخته شده برای ره نگاشت حوزه کسب و کار هستند. رویکرد بهبودیافته تی پلن تنها ۵۷% شفافیت ایجاد می کند و در تهیه ره نگاشت برای حوزه کسب و کار مناسب نیست. رویکرد ایرانی ای پلن که با هدف کاهش چالش های تهیه ره نگاشت در حوزه کسب و کار و بر اساس شفاف سازی نقش عناصر اصلی حوزه کسب و کار طراحی شده است، کامل ترین شفافیت را در شاخص های کل گرایی دارد. الگوی ای پلن تا به حال در تهیه ره نگاشت حوزه های گوناگون کسب و کار دفاعی و غیردفاعی از جمله ره نگاشت ترابری هوشمند جاده ای مورد استفاده قرار گرفته است و توانمندی خوبی از خود نشان داده است.

کلیدواژه ها

ره نگاشت, کسب و کار, کل گرایی, ارزیابی, ای پلن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.