بررسی ارتباط پارامترهای خون مرتبط با لنفوسیت ها در پاسخ به درمان ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 26، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-26-9_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن معیری

استاد گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.

کسری مرادی

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.

مریم پورعباس عزیزی

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.

دانیال خضری

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.

چکیده

مقدمه: ضایعات التهابی گرانولوماتوز پستان می تواند به عنوان التهاب اولیه و یا ایدیوپاتیک پستان مطرح باشد، لذا بررسی رابطه بین پارامترهای التهابی شامل نسبت نوتروفیل به لنفوسیت و نسبت پلاکت به لنفوسیت در پیش آگهی ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک می تواند مفید باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط پارامترهای خون مرتبط با لنفوسیت ها در پاسخ به درمان ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک انجام شد. روش کار: این مطالعه کوهورت آینده نگر در سال ۱۳۹۹ بر روی ۳۴ بیمار مبتلا به ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک مراجعه کننده به کلینیک پستان دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. سیر پارامترهای لنفوسیتی بیماران با علائم بیماری، روند تشخیصی و درمانی مورد سنجش قرار گرفت. برای بیماران با تشخیص قطعی ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک، ابتدا در صورت وجود توده، آسپیره تحت گاید سونوگرافی انجام شد و نمونه برداری سوزنی و آزمایش های معمول از جمله شمارش کامل خون انجام شد. زمان انجام ارزیابی در بدو تشخیص، یک ماه و ۶ ماه بعد از شمارش کامل خون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۴) و آزمون های آنالیز واریانس و آزمون های تعقیبی توکی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ­ها: بین متغیرهای دموگرافیک سن و شاخص توده بدنی با نتیجه درمان در بیماران مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود نداشت (۰۵/۰< p). همچنین بین متغیرهای تعداد توده، نسبت های نوتروفیل به لنفوسیت و پلاکت به لنفوسیت با نتیجه درمان در بیماران مورد بررسی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (۰۵/۰< p). نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج می توان بیان کرد که استناد به میانگین نسبت های نوتروفیل به لنفوسیت و پلاکت به لنفوسیت، شاخص قابل اتکایی برای ارزیابی پاسخ به درمان بیماری ماستیت گرانولوماتوز ایدیوپاتیک نیست.

کلیدواژه ها

پلاکت, ماستیت گرانولوماتوز, نسبت, نوتروفیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.