امکان سنجی ایجاد شهرسازی پایدار در راستای رشد هوشمند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی تازه یافته در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر توانمندی و هوش رقابت
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL09_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گلدوست چناری

۱- گروه مدیریت برنامه ریزی آموزشی،

علی شیخی

۲- گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

سیستم های نظارت ترافیک شهری در چند سال اخیر نقش مهمی در بهبود حمل و نقل داشته و باعث شده اند رویکرد به چنین سیستم هایی در اکثر شهرهای بزرگ دنیا افزایش یابد. تجزیه و تحلیل خود کار وضعیت ترافیک و کنترل هوشمند و بهینه آن بر اساس تحلیل صورت گرفته، ره آورد جدید و مهمی در این سیستمها می باشد. گسترش سریع شهرها، اکثر کشورهای جهان را با مشکلات متعددی مواجه ساخته است. به طوری که نه تنها سیاست های شهرسازی بلکه مسایل اقتصادی- اجتماعی و زیست محیطی بسیاری از مناطق شهری تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته اند. هر چند افزایش جمعیت علت اولیه گسترش سریع شهرها محسوب می شود، لیکن پراکندگی نامعقول آن اثرات نامطلوبی بر محیط طبیعی وفرهنگی جوامع می گذارد. تلاش­های زیادی برای برطرف ساختن اثرات منفی گسترش پراکنده شهرها به عمل آمده که عمده­ترین آنها راهبرد "رشد هوشمند" به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با "پراکندگی" توسعه شهری است که در واقع رشد هوشمند جایگزینی برای پراکندگی محسوب می شود. چنین رویکردی امکان هایی فراهم می آورد مبنی براین که تصمیمات در برنامه ریزی حمل و نقل از اهداف کاربری زمین حمایت کرده و تصمیمات کابری زمین اهداف در بخش حمل و نقل را حمایت و تسهیل نماید. امروزه یکی از مهم ترین چالش های پیش روی کلانشهرهای ایران مسئله حمل و نقلدرون شهری است. فقدان برنامه ریزی راهبردی برای سامانه های حمل و نقل شهری علاوه براین که موجب تکرار سرمایه گذاریهای مشترک در زیرساخت های جامعه می شود، باعث ناهماهنگی و ناسازگاری این سامانه ها با یکدیگر نیز شده و ممکن است مشکلات بی شماری را در اتصال زیرسامانه ها به یگدیگر ایجاد کند.

کلیدواژه ها

واژه کلیدی: رشد هوشمند، شهرهای بزرگ، مدیریت شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.