معرفی و ارزیابی لوله های نوری در راستای بهبود کیفیت نور روز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی و بین المللی معماری، فناوری های نوین و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: IAACCONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آقاگل زاده

دانشجو کارشناسی ارشد معماری و انرژی، دانشکده معماری، دانشکدگان هنر های زیبا، دانشگاه تهران

زهرا زمانی

استادیار، گروه فناوری، دانشکده معماری، دانشکدگان هنر های زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

با توجه به لزوم استفاده از انرژی های تجدید پذیر در راستای کاهش مصرف انرژی و با توجه به نیاز های بیولوژیکی انسان به بهره مندی از نور طبیعی کافی در روز، می توان انرژی خورشیدی را به عنوان منبعی برای تامین نور طبیعی و حرارت در نظر گرفت . امروزه با توجه به طراحی ساختمان ها با پلان عمیق ، بخشی و یا تمام فضا ها امکان بهره مندی از نور مطلوب جبهه ی جنوبی را ندارند. لذا ضرورت استفاده از سیستم های انتقال نور خورشید از نمای جنوبی و یا بام به بخش های دیگر ساختمان، رو به افزایش است . در میان انواع سیستم های موجود، این مقاله به روش توصیفی و تحلیلی به معرفی سیستم انتقال نور طبیعی لوله های نوری پرداخته و با مروری بر پیشینه ی تحقیقات انجام شده در این زمینه ، مراحل طی شده جهت انجام آزمایشات علمی بر روی این سیستم معرفی و به ارزیابی پتانسیل های آن جهت اجرا در کشور ایران می پردازد.

کلیدواژه ها

لوله ی نوری ، لوله ی نوری عمودی ، لوله ی نوری افقی ، نور روز، کاهش مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.