تاثیر عوامل غیر قابل پیش بینی (ویروس کرونا) در ریسک های عمده مدیریت ساخت و کنترل آن (مطالعه موردی پروژه ی فراگستر فدک اسپادان )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی و بین المللی معماری، فناوری های نوین و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: IAACCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مصلحی

دانشکده مهندسی عمران، واحد نجفآ باد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

پروژههای عمرانی نقش بسزایی در پیشرفت و تعالی یک کشور دارد و در کشورهای در حال توسعه ، بخش عمده ای از بودجه را به خود اختصاص می دهند. در انجام هر پروژهای عواملی دخیل هستند که باعث موفقیت آن می شود که یکی از این عوامل بحران است ، بروز بحران در هر شکل و مقیاسی می تواند بر پیکرهی یک پروژه تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی و ارزیابی تاثیر مدیریت بحران و به طور ویژه ویروس کرونا بر موفقیت پروژههای عمرانی می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ روش تحقیق ، توصیفی - پیمایشی همبستگی و از روش FAHP و هدف از این تحقیق " شناسایی ، ارزیابی و کنترل ریسک های عمده مدیریت ساخت در مواجهه با ویروس کرونا " می باشد. جامعه آماری در این تحقیق شامل ۳۰ نفر از مهندسان و کارشناسان "پروژهی فراگستر فدک اسپادان" است که با استفاده از پرسش نامه های تنظیم شده، گرداوری شده است . در این پژوهش به تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی با نرمافزار Expert Choice پرداخته شده است . پس از تجزیه و تحلیل ، معیارهای اصلی متغیر ریسک های نیروی کار با وزن نهایی ۲۴۶.۰ رتبه اول، متغیر ریسک های مالی با وزن نهایی ۱۸۲.۰ رتبه دوم و ریسک های زمانی با وزن نهایی ۱۳۵.۰ رتبه سوم را کسب کرده است و در زیر معیارها (مولفه های فرعی )، متغیر ریسک کاهش میزان فروش واحدهای تکمیل شده با وزن نهایی ۱۸۸.۰ رتبه نخست و ریسک کاهش میزان پیش فروش واحدهای ساختمانی با وزن نهایی ۱۸۲.۰ رتبه دوم، ریسک افزایش هزینه های جانبی بهداشت محیط فعالیت کارگران با وزن نهایی ۱۸۰.۰ رتبه سوم و ریسک افزایش هزینه های درمانی با وزن نهایی ۱۷۸.۰ رتبه چهارم را کسب کردهاند. حداقل درجه امکانپذیری ریسک های نیروی کار با مقدار ۰۶۲.۰ بیشترین شدت را داشته است و برای مولفه ریسک های کنترل و پیشگیری از ویروس با مقدار ۰۴۵.۰ کمترین شدت را داشته است .

کلیدواژه ها

ویروس کرونا ، ریسک ، مدیریت ساخت ، تحلیل فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.