پیاده سازی کنترل کننده PID برای سرو موتور DC در یک ساختار سخت افزار در حلقه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI06_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا چنگلوائی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد برق دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی منادی

استادیار گروه برق دانشگاه شهید چمران اهواز

حسین فرزین

استادیار گروه برق دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سرو موتورهای DC به علت کاربردهای وسیع نظیر استفاده در رایانه ها همچنین قابلیت اطمینان بالا هزینه کم و انعطاف پذیری زیادی که دارند. همواره مورد توجه محققان بوده اند و مسئله کنترل سرعت این موتورها به طور گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. کنترل کننده PID نیز به عنت ساده بودن در پیاده سازی و امکان تنظیم به صورت ساده تر از کنترل کننده های موجود نظیر کنترل کننده فازی و یا کنترل کننده مد لغزشی و همچنین سرعت پاسخ دهی بالایی که دارد همواره مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. کنترل سرعت یک سرو موتور DC به علت کاربردهای آن بسیار پر اهمیت و کاربردی میباشد. در این مقاله یک کنترل کننده PID گسسته به منظور کنترل سرعت یک سرو موتور DC طراحی شده و ضمن شبیه سازی در نرم افزار متلب سیمولینک کنترل کننده طراحی شده به صورت سخت افزار در خلقه به کمک میکروکنترلر DSP-TMS۳۲۰F۲۸۳۳۵ مورد بررسی و تست قرار گرفته است. میکروکنترلر مورد استفاده نیز به این جهت انتخاب شده است که سرعت پردازش آن ۱۵۰ مگاهرتز می باشد که به جهت انجام تستهای سخت افزار در حلقه سرعت خوبی را دارد از مزایای است سخت افزاری میتوان به این مورد اشاره کرد که از آنجایی که در این تست ها سیستم قدرت در نرم افزار قرار میگیرد و سیستم کنترلی طراحی شده در میکروکنترلر پیاده سازی میشود از خسارات احتمالی ناشی از عملکرد به سیستم کنترلی جلوگیری میکند. پارامترهای مربوط به کنترل کننده PID نیز توسط تنظیم کننده اتوماتیک نرم افزار متلب و به ازای ورودی پله به دست آمده اند. نتایج نشان میدهد خطای کنترل کننده پیاده سازی شده کمتر از ۵ درصد می باشد.

کلیدواژه ها

سرو موتور DC کنترل کننده PID متلب سیمولینک DSP-TMS۳۲۰F۲۸۳۳۵ کنترل کننده PID گسته.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.