کاهش تنشهای وارد بر کلید قدرت هنگام کلید زنی کنترل شده بانک خازنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI06_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید محمدی

آموزش عالی اسرار، گروه برق

حسین ثناگر

موسسه آموزش عالی اسرار گروه برق

داوود شکفته

موسسه آموزش عالی اسرار گروه برق

چکیده

کلیدزنی بانکهای خازنی یکی از بیشترین عملیاتهایی است که در سیستم قدرت اتفاق می افتد و موجب پیدایش حالت های گذرا با دامنه بزرگ و فرکانس بالا میشود. دامنه و فرکانس حالت های گذرای بوجود آمده به مشخصات منبع ظرفیت بانک خازنی، میرایی سیستم اندوکتانس سری با بانک خازنی زمان کلیدزنی وجود یا عدم وجود مجموعه خازنهای موازی با بانک خازنی و بار الکتریکی اولیه بانک خازنی بستگی دارد. با توجه به نسبت ۲٫ بزرگ و میرای کوچک پست کلیدزنی بانکهای خازنی با ظرفیت بالا در پست های انتقال انرژی الکتریکی موجب ایجاد اضافه ولتاژ و اضافه جریان بزرگ با فرکانس بالا میشود. در این مقاله تاثیرات کلیدزنی کنترل شده بانک خازنی در کاهش دامنه اضافه ولتاژ ، اضافه جریانهای گذرا کاهش دامنه و نرخ افزایش قوس در کلیدزنی بانکهای خازنی منفرد و پشت به پشت فشار متوسط پست بی بی حوریه برق منطقه ای گیلان شبیه سازی و تاثیر آن در افزایش طول عمر کلید بررسی شده است.

کلیدواژه ها

اضافه ولتاژ و جریان بانک خازنی کلیدزنی کنترل شده قوس الکتریکی، هارمونیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.