تاثیر سطح اقتصادی والدین بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-3_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید حسنپور آزاد

مدیر مدارس هوشمند تدین- امیرکبیر، مدرک دکتری عمران ژئوتکنیک

فرنیاز نصیری روشتی

آموزگار ابتدایی

سعیده جودی چلانسفلی

لیسانس علوم تربیتی، آموزگار ابتدایی

ریحانه ابراهیمی

لیسانس آموزش ابتدایی، آموزگار ابتدایی

چکیده

این مطالعه به بررسی تاثیر سطح اقتصادی والدین بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان پرداخته است. همانطور که می دانیم اقتصاد نقش مهمی در اساس و بنیاد خانواده دارد یکی از عوامل مهم خانوادگی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان عوامل اقتصادی است. زندگی متعارف و متعادل می تواند زمینه بسیار مناسبی برای رشد و پرورش فرزندان باشد در محیط های فقیر امکان رشد متعادل فرزندان غیرممکن و یا بسیار اندک است. نکته مهم دیگر درخصوص مسائل اقتصادی، وضع تغذیه دانش آموزان می باشد و هرگز نباید فراموش کرد که این امر عامل مهمی برای حفظ سلامت و تعادل کودک در امر رشد است و در ذهن و فکر افراد تاثیر می گذارد. «مشکل مالی خانواده ها مشکل مهمی می تواند باشد که در موفقیت فرزندانشان تاثیر مستقیم دارد. خانواده ای که نتواند ازکودکی تغذیه مناسب جسمی و روحی برای فرزندانش تهیه نماید، مسلما در طول دوران تحصیل هم نمی تواند فرزندانش را در کلاس های تقویتی یا آموزشی قرار دهد که همه ی اینها به طور مستقیم و غیرمستقیم در وضعیت تحصیلی دانش آموزان موثر خواهد بود. تاثیراتی که ساختار غیرعادلانه ی جامعه می تواند در موفقیت برخی و شکست های برخی دیگر داشته باشد یقینا منشا نیرومندی برای تحقیق در این زمینه است. توجیه اقتصادی و اجتماعی موفقیت ها و شکست ها امری لازم است لیکن به هیچ وجه کافی نیست. «موقعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده به قدری مهم است که ساختار آن اثری سه گانه برروی کودکان و نوجوان دارد اثر این موقعیت محدود به ایجاد تفاوت در مهارت ها و نگرش ها چه در آغاز و چه در طول تحصیلات نمی شود بلکه از راه تحصیلات عالی و امکانات اشتغالی که به صورت هدف های مطلوب در برابر دانش آموزان قرار می گیرد قویا به دخالت می پردازد». همچنین اهمیت اثر پیشرفت تحصیلی در سلامت روانی دانش آموزان به حدی است که برخی از متخصصان آن را حداقل تا نیمه دوم دوره نوجوانی معیار اساسی برای تشخیص عملکرد سالم دانسته اند و پیشرفت تحصیلی را به عنوان شاهدی بررروی سلامت روانی دانش آموزان ارزیابی نموده اند. پس از بررسی میزان تاثیر عوامل اقتصادی در پیشرفت تحصیلی به برنامه ریزان و مجریان برنامه های آموزشی کمک می نماید تا موانع و مشکلات را بهتر بشناسد و با اتخاذ روش های مناسب کیفیت آموزش و یادگیری را بهبود بخشند.

کلیدواژه ها

سطح اقتصادی والدین، عملکرد تحصیلی، دانش آموز، اجتماع، آموزش.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.