بررسی برخی طرح های تبدیل پسماند به انرژی بعنوان روش های نوین در مدیریت پسماندهای کلانشهرهای کشور(مطالعه موردی مشهد مقدس)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING10_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد عابدینی طرقبه

رئیس اداره سرمایه نذاری و مشارکتهای اقتصادی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

مسعود رضوی

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

مسعود علیزاده

رئیس اداره بازیافت مواد و تبدیل انرژی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

حمیدرضا رضوانی فرد

مسئول آزمایشگاه سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

چکیده

افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش پسماند تولیدی در شهرها و معضلات مدیریت آن، ارتقاء و تنوع روش های مدیریتی پسماند را می طلبد. بطوریکه با توجه به آنالیز، ترکیب و مشخصات فیزیکی و شیمیایی پسماند بایستی روش های جدید تبدیل پسماند به انرژی مدنظر قرار گیرد. همچنان استفاده بهینه از پسماندها بعنوان منابع ملی مطرح بوده و همواره محققان و مسئولان بدنبال سیاست اقتصادی شدن چرخه عمر پسماندها و بهینه شدن هزینه های این حوزه هستند. در این مقاله پژوهشی- کاربردی هدف بر آنست که به برخی روش های تبدیل پسماند به انرژی، مزایا و معایب آنها و در نهایت به مشکلات و چالش های پیش رو پرداخته و تجربیات سازمان مدیریت پسماند مشهد به عنوان متولی سیاستگزاری و اجرای مدیریت پسماند پرداخته شود. در نهایت بهره مندی از روش زباله سوز یکی از روشهای نوین در امحای پسماند بشمار آمده و از لحاظ فنی با آنالیزها و پیش امکانسنجی انجام شده در مشهد گزینه مناسبی است ولی بدلایل عدم توجیه اقتصادی با خرید تضمینی برق تولیدی از سوی ساتبا و هزینه های بهره برداری بالا، تاکنون جذب سرمایه گذار در این طرح موفق نبوده است. در نهایت پیشنهاد شده است با تشکیل کارگروه مشترک شهرداری و ساتبا مشوق های سرمایه گذاری از قبیل تخصیص تسهیلات بانکی، افزایش نرخ خرید برق تضمینی، مشارکت در سرمایه گذاری و پرداخت گیت فی مورد پیگیری و تبدیل به مدل اقتصادی مطلوب شود.

کلیدواژه ها

زباله سوز،مدیریت پسماند،تبدیل پسماند به انرژی،مشهد مقدس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.