نگاهی به شاخص های شهر هوشمند و توسعه پایدار شهری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING10_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 322
نویسندگان
کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
دکتری جامعه شناسی، کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
کارشناس عمران، کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
چکیده
از آنجا که سالانه شهر مشهد پذیرای بیش از ۲۰ میلیون زائر و گردشگر داخلی و خارجی است و همچنین با توجه به جایگاه ویژه مشهد در کشور ، تمام تلاش مسئولین شهر مشهد ایجاد بهترین شهر هوشمند برای برآوردن رضایت شهروندان و زائرین است . بنابراین همانطور که می دانیم اولین گام برای رسیدن به یک شهر هوشمند داشتن چشم اندازی در این خصوص می باشد. چشم اندازی که براساس شاخصهای شهر هوشمند طراحی نشده باشد باعث انحراف در برنامه ها و یا اجرای برنامه های مقطعی و پراکنده می شود که باعث هدر رفتن منابع و سردرگمی متولیان شهری و شهروندان می شود .بنابراین هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان توسعه هوشمند سازی شهر مشهد با توجه به شاخصهای یک شهر هوشمند و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضع موجود است . روش تحقیق توصیفی – پیمایشی از نوع کاربردی است . جامعه آماری مدیران و مسئولین شهرداری مشهد و سازمانهای وابسته به آن انتخاب شده اند و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۲۲ نفر برآورد گردیده است . ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که دارای ۱۹ سوال بوده است . برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و ازمون T تک نمونه ای استفاده شده است . اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه مقایسه وضعیت موجود شهر مشهد با شاخصهای شهر هوشمند ، نشان میدهد که با ۹۵ درصد اطمینان می توان گفت از نظر پاسخ دهندگان وضعیت موجود شهر با شاخصهای شهر هوشمند و مفاد چشم انداز شهرمشهد فاصله دارد. و مهمترین دلایل این امر عبارتند از: عدم توجه به اهمیت چشم انداز و همچنین ناموفق بودن آموزش شهروند الکترونیک عدم موفقعیت برنامه ها در جذب مشارکت شهروندان می باشد.کلیدواژه ها
شهر هوشمندمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.